Cusco reisblogs

4, 5 en 6 oktober: Cusco en Machu Picchu

montsemario was er (tot 06 okt 2011) Gepost op 09 okt 111 reacties

Cusco (4 en 5 oktober)
Cusco is een heel andere stad gebleken in vergelijking met Arequipa. Veel ´Peruaanser´. Een mooie menging van de oude Inca-stad Qosco en de coloniaanse invloeden van de Conquistadores. Veel pleintjes, steegjes en vrouwen in traditionele kledij.
Vooral de Kathedraal was bijzonder (…duur). Ook een oude tempel die ooit geheel in goud was versierd, is nu helaas een simpele kerk en klooster overheen gebouwd. Ook het Inca Museum was bijzonder.

Machu Picchu (6 oktober)
De dag begon erg vroeg (de wekker ging om 4.45 af). We moesten in een station buiten de stad om 6 uur zijn. Maar het was het meer dan waard. Alleen de treinreis alleen al (3 uur lang). De mooiste ooit. En we betwijfelen of er ooit een mooiere komt. Je reist over de heilige vallei van de Inca´s, bijna constant met zicht op hun heilige rivier Urubamba of Wilka Mayo. Maar het beste moest nog komen (okee, na het betalen van een belachelijke 31 dollar voor 20 minuten met de bus naar Machu Picchu).
Machu Picchu was magisch, bijzonder, uniek, niet te evenaren… we hebben er niet genoeg woorden voor. We hebben tig foto´s gemaakt. Want elke hoek, elk zicht was reden voor een terechte ´wow´. En helaas, we hebben op de camera de magie - de mystiek- niet kunnen vatten. Een aanrader voor iedereen dus. Je moet er minstens eens in je leven heen.

montsemario Positie 3599 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

WoW, dat moet wel erg indrukwekkend zijn. Geweldig om dit te lezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.