Cusco reisblogs

Een lekkere cavia.

Fransvdg was er (tot 05 aug 1998) Gepost op 04 okt 1014 reacties

Ja, ik biecht het maar meteen op: caviavlees is lekker. De smaak ligt voor mij tussen kip en konijn in. Dit durf ik aan de leerlingen op mijn school niet te vertellen, want zij zien zo'n beestje veel meer als een knuffel. En die tere kinderzieltjes wil ik natuurlijk geen onnodig leed bezorgen.

Voordat ik naar Peru toe ging, had ik al gelezen dat een gebraden cavia daar bij de traditionele recepten hoort. Toen we met een groepje Djoser-reizigers in Cusco in een restaurant zaten en we de cavia op de menukaart zagen staan, moest het er dus maar eens van komen.

De tafelschikking was niet ideaal, drie vegetariërs en drie mensen met een cavia....Er klonk dus een meewarig gemompel toen de caviaatjes arriveerden. Heerlijk bruin gebakken, maar met de kop er nog aan. Dat was even slikken....nee, aan die kop zou ik niet beginnen...... Dus daar ging een servetje over heen, dan had ik geen wroeging meer vanwege de samengeknepen oogjes van het beestje.

De ingewanden waren er gelukkig in de keuken al voor me uitgehaald . Daarvoor in de plaats had de kok lekkere kruiden gelegd.
Waar zou ik eens beginnen? De bilpartij leek me wel een gemakkelijk stukje vlees voor de eerste hap......

En toen vroeg een van de vegetariërs (en fan van de de Weekend-quiz van Fred Oster) vals: "Heb jij Sneeuwwitje of André van Duyn???" Homerisch gelach aan tafel, maar zo'n opmerking is natuurlijk niet bevorderlijk voor de eetlust.

Kortom, het werd een maaltijd met hindernissen. Maar mijn slotconclusie blijft: ze zijn lekker, al moet je wel je verstand uitschakelen....

(Voor de jonkies onder ons, die de grap ontgaat: in de Weekendquiz zorgden cavia's op TV voor de verdeling van de geldprijzen. Dat gebeurde in een soort grote sjoelbak met hindernissen en daarachter een rij hokjes, waarboven geldbedragen vermeld stonden. De organisator van deze race stelde altijd van te voren zijn cavia's even aan het publiek voor. Daarna werd zo'n cavia in de bak losgelaten om de geldprijs te bepalen. En ja, één cavia heette Sneeuwwitje en een ander André van Duyn.)

Fransvdg Positie 80 (19201 p.) Lid sinds 10-05-2009 Foto's en tips: 3094 Blogs: 33 Fans: 17
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoop op een betere toekomst.
4 30
Gepost op 04 december
Syrië Aleppo
Bloot in Landmannalaugar
2 13
Gepost op 23 november
IJsland

Reacties bij deze blog

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Zo, dus dit is de beruchte Dierendagblog! Wat een bak om hem op deze datum te plaatsen, voor Fred Oster moet ik heul diep in m'n hersenpan graven...
Vroeger hadden we thuis 2 cavia's, Liesje en Lotje, ik heb wat af zitten knuffelen met ze. Ik kan hun gepiep nog horen en dat was niet omdat ze in de sissende boter lagen ;-) Ooohoooh, wat zeg ik nu!

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Tja mijn dochter zit het verhaal te lezen over die Cavia en laat mij het lezen. Ik denk ik reageer even op Franske MAAR DAN MOET IK WEL EERST ZELF INLOGGEN.
bij deze

aldi-hein

Door: aldi-hein • Geplaatst op

Ik ben er niet aan begonnen. Ik denk dat mijn dochter het mij nooit vergeven zou.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Cuy Cuy Cuy
Het scheen dat Anita Meijer in die tijd het lekkerst was....
Voor de kleintjes onder ons: Hans bedoelt echt Oster en geen Oester...
Je zult het zwaar gehad hebben daar maar gelukkig ook genoten.
Leuk!
gr Mies

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Ik weet niet of ik dat op zou kunnen brengen om dat te eten. Leuk verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.