Cusco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cusco image

Cusco

Cusco
Peru
Montsemario

4, 5 en 6 oktober: Cusco en Machu Picchu

Cusco (4 en 5 oktober)
Cusco is een heel andere stad gebleken in vergelijking met Arequipa. Veel ´Peruaanser´. Een mooie menging van de oude Inca-stad Qosco en de coloniaanse invloeden van de Conquistadores. Veel pleintjes, steegjes en vrouwen in traditionele kledij.
Vooral de Kathedraal was bijzonder (…duur). Ook een oude tempel die ooit geheel in goud was versierd, is nu helaas een simpele kerk en klooster overheen gebouwd. Ook het Inca Museum was bijzonder.

Machu Picchu (6 oktober)
De dag begon erg vroeg (de wekker ging om 4.45 af). We moesten in een station buiten de stad om 6 uur zijn. Maar het was het meer dan waard. Alleen de treinreis alleen al (3 uur lang). De mooiste ooit. En we betwijfelen of er ooit een mooiere komt. Je reist over de heilige vallei van de Inca´s, bijna constant met zicht op hun heilige rivier Urubamba of Wilka Mayo. Maar het beste moest nog komen (okee, na het betalen van een belachelijke 31 dollar voor 20 minuten met de bus naar Machu Picchu).
Machu Picchu was magisch, bijzonder, uniek, niet te evenaren… we hebben er niet genoeg woorden voor. We hebben tig foto´s gemaakt. Want elke hoek, elk zicht was reden voor een terechte ´wow´. En helaas, we hebben op de camera de magie - de mystiek- niet kunnen vatten. Een aanrader voor iedereen dus. Je moet er minstens eens in je leven heen.