Cusco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cusco image

Cusco

Cusco
Peru
Antwan

Mc Donalds of een treinticket?

Arequipa, 27 mei 2010
He, he eindelijk zijn onze tickets voor Machu Pichu geregeld. Bij het hotel heeft Edith, de eigenaresse, ons een goed voorstel gedaan en de tickets voor Machu Pichu geregeld. Fijn, dan hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken en kunnen we over een paar dagen dit “nieuwe” wereldwonder gaan bekijken.

Cusco, 31 mei 2010
Vandaag hoeven we alleen maar de treintickets naar Machu Pichu op te halen bij een reisbureautje in Cusco. Dus lopen we rond zessen het reisbureau binnen om de benodigde papieren op te halen. Helaas blijken de treintijden veranderd terwijl wij toch heel duidelijk om de trein van half 4 gevraagd hadden en die willen we dan ook hebben. Volgens de dame achter de desk gaat dat niet lukken en na veel gesteggel over en weer is ze zo chagrijnig, wat ze ook duidelijk laat merken, dat haar baas de kwestie maar af moet handelen. Die baas blijkt al net zo chagrijnig te zijn en op onze vraag om dan ons geld maar terug te geven zodat we iets anders kunnen regelen krijgen we heel wat gesnauw te horen. Met behulp van Edith, de hoteleigenaresse, krijgen we uiteindelijk toch ons geld terug.

Het volgende probleem dient zich die avond aan. Op het internet boeken we via Peru Rail de heenreis en dat levert geen problemen op. Nu alleen de terugreis nog even boeken en de tickets printen. De terugreis is echter wel een probleem, de aangeboden tickets zijn namelijk peperduur en we willen Machu Pichu graag zien maar gaan daarvoor geen $200,- p.p. betalen! Omdat bijna alle kantoren om 21.00 uur sluiten springen we om 20.45 uur in de taxi om ons af te laten zetten bij een reisbureau om de tickets te regelen. Als we instappen zegt mijn vrouw dat het naar Mc. Donalds ruikt in de auto, de taxichauffeur knikt en rijdt aan. Als we op het centrale plein aankomen gaat hij ineens de andere kant op dan wij willen en we hebben al zo’n haast. Wat is hij nou weer aan het doen? Als we een minuut later stoppen voor de Mc. Donalds valt het kwartje bij ons pas. Nou ja, niets aan te doen en maar snel een reisbureautje zoeken waar we dan net op tijd zijn.

Om 20.55 uur sprinten we dan ook willekeurig één van de reisbureautjes binnen en regelen binnen 5 minuten de tickets voor de terugreis voor maar $53,- p.p. Op dit tijdstip kan de medewerkster van het bureau de tickets niet meer printen dus als we morgenochtend terugkomen dan zal zij zorgen dat wij de tickets krijgen. Omdat we de volgende ochtend al vroeg vertrekken richting de Heilige Vallei zal de vrouw ons al om 8.00 uur opwachten. Wij stemmen hiermee in en gaan terug naar ons hotel waar we moe maar voldaan in slaap vallen.

Cusco, 1 juni 2010
Om 8.00 uur staan we bij het reisbureau waar de vrouw al op ons staat te wachten. De tickets moeten we nog “even” ophalen. We rijden dan ook meteen aan en stoppen uiteindelijk bij het bureau van Peru Rail en jullie zullen het wel al raden: de tickets blijken helemaal niet geregeld te zijn, dat moet ze nog “even” doen bij het bureau van Peru Rail. Ja, dank je de koekoek, daar doen wij niet aan mee. Als de prijs voor de deur van het kantoor van Peru Rail ook ineens nog eens flink omhoog schiet bedanken wij helemaal en vragen wij (weer, al is het nu bij een ander) ons geld terug. Deze vrouw geeft zich echter niet zo snel gewonnen en weigert dit in eerste instantie. Als steeds meer mensen zich gaan bemoeien met onze zaak geeft ze zich uiteindelijk toch gewonnen en krijgen wij weer ons geld terug.
En denk maar niet dat we anderen nog vertrouwd hebben om onze tickets te regelen. We zijn het kantoor van Peru Rail binnen gegaan en hebben zelf onze tickets voor de trein naar Machu Pichu geregeld waar we uiteindelijk een prachtige dag hebben beleefd.