Cusco provincie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tip - Palccoyo Rainbow Mountain

Cusco provincie,
Peru


We kozen voor de 'alternatieve' Rainbow Mountain met Rainbow Mountain Expeditions, een klein lokaal reisbureau in Cusco. De route naar de Rainbow Mountain, dwars door de Andes, is werkelijk adembenemend. Lama's, Alpaca's, Vicuñas in grote getalen. Na elke bocht hadden we weer een nieuw prachtig uitzicht met idyllische riviertjes, rotsformaties en kuddes dieren.

De Palccoyo Rainbow Mountain wordt beheerd door de lokale community en het geld is voor hen zelf. Waar je bij de 'klassieke' Rainbow Mountain zo'n 3-4 uur aan het hiken bent op zo'n 5000 m. hoogte is deze variant makkelijker. Dit hoeft niet perse de reden te zijn om voor de alternatieve te kiezen, maar de reis er naar toe is dat zeker wel! Erg bijzonder! En waar de 'klassieke' variant zo'n 1000 bezoekers per dag trekt, waren er hier niet meer dan 30 bezoekers.

De lokale bevolking woont op een duizelingwekkende hoogte van zo'n 4500 m. Op deze hoogte groei nauwelijks iets. Ze leven dan ook van aardappelen en gedroogd Lama vlees. Op de terugweg kwamen we dit prachtige meisje tegen. Ze was ontzettend verlegen maar toch ook erg nieuwsgierig. Fruit groei hier niet, dus ze pakte het gretig aan en nam gelijk een hap.

Je passeert ook het dorpje Palccoyo. Eens per week is er een weekmarkt. Vraag de chauffeur zeker om hier te stoppen. Voor 2 sol kochten we een pak koekjes om uit te delen. De kinderen stonden in rij en genoten met volle teugen. Je bent hier als toerist nog vrij zeldzaam. Sommigen kinderen begonnen spontaan te huilen bij het zien van deze vreemde reizigers.

Ik kan eigenlijk maar een ding zeggen, go there! (Of liever niet, het mag best zo blijven ;-))