Cordillera Blanca

Met meer dan 700 gletsjers en meer dan 270 lagoons is de Cordillera Blanca een van de hoogste tropische gebergten in de wereld. Er kunnen verschillende trektochten gemaakt worden door dit gebergte. Het bergbeklimseizoen loopt van mei tot september. De hoogste berg van Cordillera Blanca Huascarán (6.768 m), ligt in de Cordillera Blanca.

Informatie over Cordillera Blanca

Beste foto's & tips van Cordillera Blanca

'494369' door Fietser '494369' door Fietser

PeruCordillera Blanca

PeruCordillera Blanca

Grote hoogte

Fietser

We komen van Huaraz en gaan naar Huanuco. Om daar te komen moeten we de Corillera Bianca (witte bergen) oversteken.We doen dat in het PN Huascaran op 4850 m hooge. Afgelopen nacht hebben geslapen op 4400 m. PN Huascaran is een schitterend park waar de zeldzame "Puya raimondii" , Peru's nationale plant, groeit. Wel openen om optimaal te kunnen genieten of iis het meer mijn emotie die aan de foto vast zit.

'524811' door EvertvW '524811' door EvertvW

PeruCordillera Blanca

PeruCordillera Blanca

Aapjes kijken

EvertvW

Dagen wandelen in de Cordillera Blanca in ogenschijnlijke verlaten valleien. Toch hebben genoeg mensen hier een eenvoudig bestaan. Na het opzetten van ons kamp liggen drie kinderen rustig ons te bestuderen. Waar ze vandaag komen en waar ze naartoe gaan weet ik niet. Wel vraag ik me op dit soort momenten af: wie kijkt nou naar wie?

'517187' door Fietser '517187' door Fietser

PeruCordillera Blanca

PeruCordillera Blanca

Op naar de 5000 m

Fietser

Op naar de 5000 m om de Cordillera Blanca te kunnen oversteken. De pas ligt net op 5000 m, maar even daarvoor heb een afslag genomen om bij de gletsjer Qda. Pasto Ruri op 5200 m hoogte te gaan kijken. Op ruim 5150 m hoogte ben ik omgedraaid wat de weg was dramatisch slecht. Had de laatste kwartier al gelopen en moest nog een eind. Was het mij niet waard.

Laat kaart zien