Colca Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colca Canyon image

Colca Canyon

Colca Canyon
Peru
ElGringo

Co(l)ca Canyon en kleuren binnen de Nazca Lijntjes

Co(l)ca Canyon!
Cocaine komt voort uit een scheikundig proces. Dit is een vrij illegaal goedje wat meestal gratis accomodatie oplevert in de locale gevangenis. De basis hiervoor is het cocablad,dit is niet illegaal, werkt medicinaal tegen hoogteziekten en erg gunstig, is niet verslavend zeggen de Peruanen zelf al vind ik het wel vreemd dat Babs niet weg te slaan is van de coca thee. Anyway, we zijn dus goed en wel nog geen half uur onderweg uit Arequipa of er volgt een eerste stop. We worden beveelt zoveel mogelijk coca bladeren in te slaan omdat we naar grote hoogten zullen stijgen van zo'n 5000mtr. Cocabladeren zijn vrij te plukken maar worden ook verkocht incl. een stukje lavagruis wat de werking versterkt. Je vouwt een mooi pakketje, stopt het in je mond en kauwen maar. Als je het voor mekaar krijgt het lang genoeg binnen te houden volgt een verdoofde/tintelende extase in de mond.
Nog geen 2uur later de volgende stop. Hier worden we sterk aangeraden om "mate triple" te bestellen. Een lekker kopje thee met inderdaad 3 soorten coca kruiden. Wat een tourguide!!
Ook vinden we coca-snoepjes, coca blaadjes, coca koekjes, cocaramel snoepies. Lekker is anders, maar ja ... je wilt immers geen hoogteziekte krijgen. Vrolijk tintelend ging de trip nog even door met bergen info over (pre)inca's, lama's, Alpaca's, culturen in alle geuren en kleuren en daar houd ik van. 's Middags naar een schoon natuurlijk Incabad, bloody hot en lekker rozig naar bed!

5 uur PIEP! PIEP! PIEP! Hakuna Matata! Wakker worden! Eerst nog wat cultuur informatie in de erg koude ochtenddampen, wij door naar "De diepste gleuf op aarde" Colca Canyon, de plek waar 1 v/d 2 grootste vliegende vogelsoorten van onswonderbaarlijke blauwe planeet zweven, de Condor. De andere is de Albatros maar die is nu even niet boeiend. Deze condor heeft 'n max. spanwijdte van 3,5mtr en eet gelukkig alleen dood vlees. Door de opwarming van het zeewater trekken ze langzaam naar de kust om dooie sealions te eten maar dt is een ander verhaal. Na een overdosis van deze prachtige creatures gezien te hebben cruizen we terug naar Arequipa waar 'n paar uur later de 10-urige bus naar Nazca op ons wacht.

Nazca lijntjes!
Het mysterie rondom de Nazca lijnen is opgelost! Maar omdat het nogal een ingewikkeld verhaal is en misschien niet iedereen hier op zit te wachten, kun je dit als je wilt nalezen op het volgende bericht op onze site . Ook staat er een verklaring bij van bepaalde sterren die je zo met het blote oog kunt bekijken. Het was in ieder geval fantastisch om de Nazcalijnen vanaf een mini mini mini vliegtuigje te bekijken. Nog 1 extra bocht en Ronald had het vliegtuigje opgevuld met een zure herkauwde materie, maar gelukkig alles bleef schoon. Uiteraard kon Babs er heel goed tegen en zo zijn we aan onze mooie fotos gekomen van de Spider, Hummingbird, monkey, Trapazoids en astronaut.

Zand snuiven in Ica!
Door naar onze laatste bestemming Ica. Wat een afsluite! Een hostel pal naast een echte OASE! tussen de zandduinen. En nee...dit is geen Fata Morgana! Even genieten van de rust tussen het kabaal van de sandbuggies door. Uiteraard hebben wij ook een sandbuggie en sandboard meegepikt. Met als klap op de vuurpijl een mooie zonsondergang tussen het zandhappen door. Ook weten we alles van de destilatieprocessen van de Ica wijnen en pisco's af. Mmm.... heerlijk al dat proeven! Een betere bestemming als afsluiter had onze reis niet kunnen hebben. Volgende dag nog even heerlijk relaxen bij het zwembad in de snoeihete zon en met de bus mee naar Lima om vervolgens het vliegtuig te pakken via Atlanta terug naar Amsterdam. We kunnen alle bagage nog maar net meetillen, dus het wordt tijd dat we huiswaarts keren. Vanaf maandag is het weer zweten geblazen en begint het 'gewone' leven weer.

Adios Ron Oro y Vino Tinto

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.