Peru

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Peru image

Peru

Peru
Zuid Amerika
WKerkhof

Voorbereidingen Reportagereis Peru

Over minder dan 3 weken mag ik al gaan... Een reportage reis voor Columbus maken. De eerste week zal in het teken staan van de Machu Picchu, veel wandelen, dorpjes en marktjes, met als hoogtepunt natuurlijk de Machu Picchu zelf. De tweede week zal wordt het een trip naar het Noorden van Peru, en gaan we echt buiten de gebaande paden. Watervallen, archeologische sites en andere mooie plekken waar nog maar weinig mensen van gehoord hebben.

Mezelf voorbereidingen op deze trip gaat dit keer een heel stuk anders dan normaal. Waar ik normaal weken aan het zoeken ben naar een goedkoop ticket, mooie plekken om naar toe te gaan en leuke locaties om te overnachten, wordt alles nu als een kadootje aan me voorgeschoteld! Wat een luxe! Mark (Columbus Redactie) heeft samen met 'Peru.travel' en 'Mountain Lodges of Peru' heeft hij echt een fantastisch reisschema voor Ynske (journaliste die met me mee gaat) en mij in elkaar gezet!

Nu is het natuurlijk niet zo dat ik helemaal niks hoef te doen. Want waar ik me normaal vaak eerder laat verrassen door plekken en landschappen, ben ik nu op zoek naar alle info en foto's die ik van de plekken die we gaan aandoen kan vinden. Ik wil natuurlijk goed beslagen ten ijs komen en weten waar ik op welke tijden het beste kan zijn. Waar ik de mooiste plaatjes kan gaan maken en zoek ik naar ideeën om dat zo goed mogelijk te doen.

Natuurlijk wil ik graag mijn drone meenemen, maar als ik me erin verdiep schijnt dit in Peru niet zo makkelijk te zijn... Het schijnt lastig te zijn om het door de douane te krijgen. Niet omdat het illegaal is, maar omdat ze bang voor verkopers zijn die de drone zonder BTW te betalen zo het land in smokkelen. Aangeraden wordt de originele aankoopbon mee te nemen.
Voor de zekerheid heb ik ook gemaild met eerst het Peruaanse consulaat in Nederland. Deze verwezen me door naar het Peruaanse verkeersbureau. Na een uitgebreide mail met de vraag of ik mijn drone mee mocht nemen voor een reportage in een reisblad, was het antwoord van meneer Omar Suasnabar, kort maar simpel: 'You don’t need anything for bring one (01) drone into peru, you don’t need a permission, only bring you drone into Perú.' Nou dat is geregeld dan! De drone kan mee (Nu nog daar iemand lief aankijken of hij/zij mee wil helpen sjouwen... Twee rugzakken op mijn rug lijkt me niet heel handig wandelen...)

Voorbereiden hou ook in een beetje aan mijn conditie te gaan werken...Oeps... Die is om eerlijk te zijn nog niet hoe die moet zijn. Maandag ben ik begonnen met traplopen en elke dag minimaal 1 uurtje te lopen (althans dat is de bedoeling). Op grote hoogte veel lopen, ik ben bang dat ik het zwaar ga krijgen.... Maar dat maakt natuurlijk niet uit, want ik weet zeker dat elke stap die ik in Peru ga zetten de moeite waard gaat zien, hoe zwaar het ook is!

Inmiddels ben ik vorige week ook nog even bij de redactie langs geweest in Haarlem, om het reisschema nog eens goed door te nemen, laatste vragen te stellen en hele fijne en bruikbare fotografie-tips van Louise te krijgen!

Ik ben heel benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen, maar ik weet 1 ding nu al zeker: Het gaat fantastisch worden!