Peru

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Peru image

Neem kinderen vooral mee!

Peru
Zuid Amerika
Kruytflo

Neem kinderen vooral mee!

Toen onze kinderen nog peuter waren namen wij ze mee op korte bergwandelingen. In de jaren werden de afstanden groter en de Hütte stempels geliefder. In begin van deze eeuw kreeg ik wat centjes toebedeeld. Ik besloot toen samen met mijn partner de kinderen een stukje van de wereld te laten zien. Best spannend. Want waar ga je naartoe en hoe ga je dat ondernemen? Wij zijn in principe geen mensen voor groepsreizen maar dat is best wel veilig. De kinderen mochten mee kiezen over de bestemming door een top drie in te leveren op basis van de Djoser-junior gids. Helemaal goed en het werd Zuid Afrika. Het werd een fantastische reis. De groep was voor ons niet echt een topper maar het ging. Reis twee werd gepland en dit keer werd het Thailand. Ook een feest maar wij als volwassenen waren klaar met groepsreizen. Niet omdat ze niet goed zijn, ze zijn uitstekend alleen het is niet aan ons besteed.

Het besluit werd genomen, we gaan zelf we zijn met zijn vijven al een groep dus durf en doe het. Een betere beslissing hadden we niet kunnen nemen. We zijn met behulp van Koning Aap een individuele rondreis door Peru gaan voorbereiden. Veel lezen en plannen en met goed overleg werd het een reis om nooit te vergeten. De kinderen waren inmiddels 15 en 13. We starten in Lima om vervolgens in zuidelijk richting over Nazca naar Arequipa af te zakken. ’s Morgens om 4 uur op een busstation wachten op het onbekende en ’s nacht om één uur weer aankomen op een ander verlaten busstation met één enkele taxi waar de rugzakken met een touwtje op het dak vastgemaakt werden. Het was een feest. De kinderen genoten en iedereen deed mee in dit avontuur. De taal sprak alleen ik een heel klein beetje. De roep mamma Spaans werd een gevleugelde als ergens een gezinslid aangesproken werd. We hebben veel meegemaakt en veel gezien. Na Peru zijn we ook nog naar China en Brazilië geweest. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren en mooie herinneringen. Ik ben nog altijd dankbaar voor de keuze met de kinderen op individuele reis te gaan. Het lijkt minder veilig maar daar ben je zelf bij. Iedereen heeft er veel van geleerd en we dragen dat altijd met ons mee.

Ik wil iedereen adviseren als je de mogelijkheid en de middelen hebt om je kinderen mee te nemen. Als jij het aankan kunnen zij het ook.

Foto's

6fce7.jpg
6fce7.jpg
Kruytflo
e657b.jpg
e657b.jpg
Kruytflo
a4e48.jpg
a4e48.jpg
Kruytflo