Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Films op 3000 meter hoogte

Gepubliceerd: 01 aug 2008
0

Het Inkafest Mountain Filmfestival barst eind deze maand weer los! Op 3000 meter hoogte aan de voet van de Cordilla Blanca keten in Huaraz, kun je genieten van alles wat met films te maken heeft en meer.

Heb je nog een plekje vrij in je agenda, dan is dit absoluut een aanrader! De vierde editie van het festival staat in het teken van ecologie. Documentaires, conferenties en sprekers gaan over het belang van behoud van de bergen, klimaatveranderingen en de natuur. Organisator van het Inkafest filmfestival is Mountain & Culture, een non-profit natuurorganisatie.

Meer dan films
Waar kun je nou beter een festival met ecologiethema organiseren dan in de Andes? Tussen de meren en besneeuwde bergtoppen van de Andes krijg je meer op je bordje dan alleen films. Aan actie wordt ook volop aandacht besteed. Je kunt meedoen aan workshops mountainbiken, raften, klimmen en paragliden.

Peruaanse Oscaruitreiking
Omdat Inkafest niet voor niets een filmfestival wordt genoemd, is er zelfs een Peruaanse versie van de Oscaruitreiking. Tijdens The night of the award wordt de prijs voor beste film uitgereikt. Alsof het allemaal nog niet genoeg is worden ook filmworkshops gegeven.

Populaire locatie
Het festival vindt plaats van 20 t/m 23 augustus in het bergstadje Huaraz in het noordwesten van Peru. De locatie is vooral bij bergbeklimmers erg populair. Huaraz is goed te bereiken en heeft veel hotels en lodges waar je kunt overnachten. Meer informatie over het festival vind je op www.inkafest.com.

Goedkoop een ticket naar Peru boeken? Columbus zet de beste prijzen voor je op een rij. Boek direct, klik hier!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
5x ultieme en geheime safariplekjes buiten Afrika

06 apr 2017, We kennen het woord safari natuurlijk allemaal als een typische Afrikaanse aangelegenheid. Maar dat betekent uiteraard niet dat je alleen in Afrika oog in oog kunt komen te staan met wilde dieren. Ook op deze geheime wildlifeplekjes staan je onver...

0
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.