Geen plek meer op Inca Trail image
Jan-Petra

Geen plek meer op Inca Trail

Backpackers met plannen om deze zomer nog een retourtje Inca Trail te boeken, zijn er te laat bij. De vierdaagse wandeltocht naar Machu Picchu is volgeboekt tot eind augustus. Dat zeggen de toeristische diensten van Peru.

De Inca Trail in Peru is zeer populair onder vakantiegangers. Het 45 kilometer lange pad is aangelegd door de Inca's en voert je langs de steile bergen en tropische regenwouden van de Andes, langs de ruïnes van het Inca-tijdperk. Eindpunt is het nieuwe zevende wereldwonder, de stad Machu Picchu.
Sinds 2004 heeft de Peruaanse regering restricties doorgevoerd voor het aantal toeristen dat het pad mag bewandelen. Dit om de natuur en de archeologische bezienswaardigheden op de route te beschermen. Voordat de maatregelen werden ingevoerd, liepen in het hoogseizoen ongeveer tweeduizend toeristen per dag over de Inca Trail.

Tegenwoordig moet je als toerist een vergunning aanvragen om de route te kunnen lopen. Er worden 500 vergunningen per dag uitgegeven. Maar omdat wandelaars deel uit moeten maken van een groep met een gids, kok en dragers, zijn slechts 200 van de vergunningen beschikbaar voor toeristen. Een vergunning voor de Inca Trail kost 56 euro.