Protesten in het Amazonegebied image

Protesten in het Amazonegebied

In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.

Dit meldt mensenrechtenorganisatie Survival International. De demonstranten hebben met kano's en kabels de Napo Rivier afgesloten zodat schepen van oliebedrijven de rivier niet op kunnen varen. Een aantal schepen, waarvan één van het Engels-Franse bedrijf Perenco, is door de blokkade heen gevaren. Ook is er meerdere keren geschoten op Peruanen die achter de schepen aan gingen.

AIDESEP
Dit soort protestacties komen vaker voor in het Amazonegebied. De demonstranten worden gecoördineerd door de Peruaanse organisatie voor inheemse volken in de Amazone, de AIDESEP. Samen protesteren ze tegen het beleid van de overheid, dat door hen wordt gezien als discriminerend en bedreigend voor hun grondgebied. Ze willen dat de wetten die hun rechten schenden, verboden worden en dat nieuwe reservaten worden geopend voor geïsoleerd levende stammen.

Foto door esthers.reisreporter.nl