Arequipa en Lago Titicaca reisblogs

Maartthema de toerist gaat met de koters naar Peru

Obiwan was er (tot 07 aug 2008) Gepost op 03 mrt 1212 reacties

In tegenstelling tot wat ik eerder lees vinden wij groepsreizen wel leuk, maar dat kan ook komen dat ik het reizen op zich heel leuk vind en ook nog nooit een slechte vakantie heb gehad. Tenminste, misschien ook wel maar ik heb het niet zo ervaren. Ik spreek toch wel vaak mensen die wat te melken hebben over hun vakantie. Dit niet goed, dat niet goed, maar ook hier geldt dat het een groot feest is maar als er geen slingers hangen dan moet je het zelf maar doen. Wij hebben 2x voor Sawadee gekozen met kinderen van dezelfde leeftijd. Het zijn dan 5 gezinnen (20 personen) en ik moet zeggen, volgens mij trekt Sawadee toch ander publiek dan wat ik eerder gelezen heb. De bindende factor zijn de kinderen.
Mijn dochter was 13 in Peru en dan zijn niet alle items even boeiend. De kids bleven dan ook wel eens achter in het hotel bij het zwembad terwijl je dan zelf met een gerust gevoel op pad kan. De grootste reden om dit te doen blijft dus de kinderen, maar de jongste is nu 16 dus het zal niet zo heel lang meer duren. Het is de fase waar we nu in verkeren en ik vind het helemaal geweldig ondanks dat het wel kostbaar is in de schoolvakanties.
De foto’s die ik nu nodig heb, heb ik, of niet gemaakt, of verwijderd onder het motto wat moet ik ermee? Gelukkig toch nog wat gevonden van de Peru reis.

Obiwan Positie 270 (1893 p.) Lid sinds 01-11-2009 Foto's en tips: 661 Blogs: 12 Fans: 17

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
klederdracht in de Andes
blogfoto nr. 2
Lama aaien op de altiplano
blogfoto nr. 3
rieten bootje varen op Titicaca meer
blogfoto nr. 4
Basketbal met de locals in Cabanaconde - Colca Canyon
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kamperen in China
8 8
Gepost op 22 januari
China Ningxia en Gansu
GGMAF - Charlie bit my finger
6 14
Gepost op 18 april
Nederland Zeeland
Maartthema: Achter de wolken schijnt geen zon (5.52)
8 10
Gepost op 11 maart
China Shanghai

Reacties bij deze blog

ivonne

Door: ivonne • Geplaatst op

Hoi Tom,

Na jarenlang groepsreizen (eerst met ex en daarna als single) heb ik nu een man die het fijn vind om het samen met mij ter plekke uit te dokteren.
De groepsreis: leuk, ook eens anderen om iets mee te doen dat je partner niet leuk vind, die oude mop weer eens van stal kunnen halen.....Ik ging altijd met Baobab. Zij hadden reizen en reizigers die (meestal) naadloos bij mij aansloten
Zelf reizen; alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en precies te doen waar je zelf zin in hebt. Vooral de vrijheid; blijf ik langer of ga ik weg, vind ik geweldig.

Beiden dus niets mis mee!
Een tussenweg heb ik dit jaar in India gedaan. Rondreis uitgestippeld en verder laten boeken door India online. Eerder al een deel van een Mexicoreis met Mexico online gedaan. Eigen invulling met de expertise van online! (Scheelt ter plekke veel tijd!)

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Helemaal leuk toch dat diverse reisorganisaties het verre reizen met kinderen op de kaart hebben gezet! Wat zou ik het vroeger leuk hebben gevonden om van zo'n groep de reisleidster te kunnen zijn! Maar toen werd dat nog helemaal niet aangeboden. Fantastisch dat kinderen en jeugd niet alleen maar strandvakanties of campings beleven maar ook culturen en natuur leren waarderen.

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

ik zie wel onderschriften bij je foto's!

Gelukkig verschillen smaken... En met een groepsreis ben je meestal relatief toch een stuk goedkoper uit, zeker met kinderen. Die bootfoto zal Doppie leuk hebben gevonden, haha.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Ik heb hetzelfde 'probleem' Tom, dit soort foto's... ik zoek me een ongeluk naar toeristenplaatjes :-)
Nog een paar jaar en dan willen je kids waarschijnlijk zelf op vakantie? Gelukkig maar dat iedereen een andere ervaring heeft met groepsreizen en in jullie geval zou ik zeggen gewoon lekker doorgaan met ervan genieten!

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

weet iemand waarom er geen onderschriften bij de foto's zijn

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.