Arequipa image

Arequipa


Reviews

Arequipa
Peru
An-Sofie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Peru Arequipa
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Het prachtige kloostercomplex (een stad in een stad) Santa Catalina is ook de moeite waard in de avondschemering als de lantaarns en kaarsen worden ontstoken
Stad
 • Prachtige gekleurde muren
 • Alle rust om rond te kijken
 • Geen
Review geplaatst op 2017-09-20
9
Peru Arequipa
Karinm was hier 31 Oct 2008
Arequipa is een prachtige stad in het zuiden van Peru die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit land. Het wordt ook wel la ciudad blanca genoemd, de witte stad, vanwege de vele spierwitte gebouwen die de stad sieren. Ondanks dat het een van de grote steden van Peru is, heeft het een knusse sfeer. Het Plaza de Armas is het belangrijkste plein van de stad, en hier bruist het zowel overdag als 's avonds. Het plein wordt omzoomd door mooie koloniale gebouwen die 's avonds mooi verlicht zijn. Ook staat hier de grote kathedraal die je kunt bezoeken. Midden in Arequipa ligt het Santa Catalinaklooster, de belangrijkste trekpleister van de stad en al in 1580 opgericht, ter bescherming van de meest vooraanstaande dochters uit gegoede families. Zij werden daar gehuisvest, en het kloosterleven was volledig onttrokken aan de buitenwereld. De nonnen hielden er lang geleden een uitbundige levensstijl op na, met o.a. persoonlijke slaven en een wijnkelder. Op het hoogtepunt leefden er 450 mensen (waarvan eenderde nonnen en de rest slaven). Het 20.000m2 grote klooster is nu te bezoeken, er leven nog een paar nonnen in een afgeschermd deel. Je moet er zeker even tijd voor uittrekken, het is een kleurrijk geheel met straatjes in rood, blauw en geel. Aan de rand van Arequipa ligt de vulkaan El Misti, die overal in de stad te zien is. Er lopen verschillende wandelroutes naar de top. Al met al een stad het bezoeken waard!
Stad
 • Grote stad, maar toch knusse sfeer
 • Santa Catalina klooster
 • 's avonds chillen aan het Plaza de Armas
 • actief zijn en de vulkaan El Misti beklimmen
 • Schitterende aanblik door de witte gebouwen
 • Geen
Review geplaatst op 2017-05-10
9
Peru Arequipa
Graaf was hier 31 Aug 2007
Het prachtige Santa Catalina klooster is een schitterend en intrigerend complex waar je over geplaveide straten en door steegjes slentert, het is een stad op zich en bestaat uit meer dan 100 huizen, 60 straten, een hoofdplein, een kerk en zelfs een begraafplaats. Sinds 1970 is het toegankelijk voor publiek. Hiervoor hebben nonnen honderden jaren lang hier in complete afzondering geleefd, en was het leven binnen de muren van dit klooster een compleet mysterie voor de buitenwereld want er mochten geen buitenstaanders naar binnen. Het kloostercomplex is goed bewaard gebleven en je zult versteld staan van alle prachtige woningen die je hier zult zien. Op dinsdagen en donderdagen kun je er ook ‘s avond heen en dan wordt het complex magisch verlicht door lantaarns, wat een zeer mystieke sfeer geeft.
Stad
 • authentiek klooster
 • cultuur-historisch hoogtepunt
 • flinke entreeprijs
Review geplaatst op 2017-03-31
8
Peru Arequipa
Kruytflo was hier 31 Jul 2009
Prachtig dorpje onder de vulkaan Misti. Het ligt op 2300 m en heeft veel culturele gebouwen uit de geschiedenis van vooral de Spanjaarden die in 1540 het stadje nieuw leven in bliezen. Eerst werd in 1600 het stadje verwoest door de vulkaan uitbarsting van Misti. Plaza de Armas is het centrale plein waar winkeltjes en eettentjes te vinden zijn. Ook vindt je hier de Kathedraal van Arequipa, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Opvallend is de enorme gevel, want deze is net zo breed als het Plaza de Armas zelf. Oorspronkelijk komt de kathedraal uit 1656. Eén van de mooiste plekken van Arequipa is het klooster van Santa Catalina. Dit nonnenklooster werd gesticht in de 16e eeuw en is vandaag de dag nog steeds voor een deel in gebruik als klooster. De rest van het kleurrijke complex is 1970 opengesteld voor publiek, en absoluut een bezoek waard. Het klooster is sober, maar barst van de mooie plekjes. Je kan hier uren doorbrengen en door de vele prachtige steegjes wandelen, kamertjes bezoeken en leren over de religieuze geschiedenis van Arequipa. Het Museo Santuarios Andinos draait om Juanita. Een 12-jarig Inca-meisje dat rond 1450 werd geofferd aan de goden. Haar bevroren lichaam werd in 1995 teruggevonden op de top van een vulkaan, en is goed bewaard gebleven. Een bijzonder museum over een bijzondere vondst met een goede inzage op de Inca traditie.
Stad
 • Mooi stadje
 • Vriendelijk volk
 • Veel cultuur
 • nvt
Review geplaatst op 2017-12-27