Arequipa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arequipa image

Arequipa

Arequipa
Peru
Montsemario

2 en 3 oktober: De eerste dagen in Peru (Arequipa)

Beste allemaal,

Montse en ik willen graag wat vertellen over de afgelopen twee dagen. We zijn in Arequipa (Peru) geweest. Waar het altijd prachtig weer is. Zo ook de afgelopen twee dagen. We hebben de stad verkend. Kloosters, kerken, pleinen en plekken met een panoramisch uitzicht op de besneeuwde vulkaan en de uit het niets rijzende berg. Ah, en gefrituurde cavia´s gegeten en heerlijke maracuya sappen geproefd met de gezondste en meest intense smaak die we ooit hebben geproefd. Het hotel was trouwens prima. Zouden we iedereen aanraden.
De mensen hier zijn erg klein en vriendelijk. Het aantal mensen die traditionele kledij draagt, is ons, tot dusver, een klein beetje tegengevallen, maar dat komt wellicht nog. (De weinige die we gezien hebben zijn subtiel gefotografeerd).
Verder is ons opgevallen dat het gedurende heel de dag het buiten druk is. En al helemaal op het centrale plein. Het stikt er van de mensen (en van de duiven). Mensen zitten graag en kijken naar elkaar, naar de duiven, of lezen wat. Het ziet er erg gezellig uit. Dit hebben we dan ook zelf gedaan. Heerlijk. Even niets doen. Mensen kijken. Zonder het nodige drankje erbij.
Arequipa is een erg drukke stad met verkeer die voor 99% uit toeterende taxi´s bestaat. Het is ons niet duidelijk of het rechts-voorrang-geven systeem hier wel van toepassing is. Volgens ons doet iedereen maar wat, maar we hebben nog geen bijna-ongelukken gezien. Voor voetgangers is het wel echt opletten. De auto´s letten enkel en alleen op elkaar. Er is wel veel politie op de been. Die reguleren het verkeer of staan (meestal) te staan
Elke zondag houdt Arequipa een militair en civiel defilé. Grappig om te zien. Vandaag (maandag) hebben we een tour gedaan op de meer afgelegen wijken van het centrum en de dorpen in de buurt. We hebben wat geleerd over lama´s, over de conquistadores maar ook over de oorlog met Chili (twee eeuwen geleden). Al met al erg ontspannen en prima vermaakt.
Zometeen nemen we de nachtbus naar Cusco, onze volgende bestemming. Hier blijven we 3 dagen, waarvan de laatste een dagje Machu Pichu wordt.

Groetjes, Montse en Mario

ps: foto´s volgen nog