Arequipa en Lago Titicaca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arequipa en Lago Titicaca image

Peru - 26 daagse rondreis

Arequipa en Lago Titicaca
Peru
Akampermann

Peru - 26 daagse rondreis

De beschrijving van onze avontuurlijke reis door Peru (Van Lima via Nasca en Arequipa naar Puno (Titicacameer) en Cusco vind je hier.

Peru in het kort

Peru is een republiek in Zuid-Amerika en komt wat grootte betreft in Zuid-Amerika op de derde plaats, achter Brazilië en Argentinië. Het land met 29 miljoen inwoners is ongeveer 35 keer zo groot als Nederland. Peru ligt langs de kust van de Stille Oceaan (2400 km lange kustlijn) en wordt begrensd door Colombia en Ecuador in het noorden, Brazilië in het oosten en door Bolivia en Chili in het zuiden. Het land kan in drie delen worden ingedeeld: de Sierra (Andes gebied met 29 bergen boven de 6.000 meter), de Costa (een van de grootste woestijngebieden ter wereld) en de Selva (de amazone regenwouden).
Het Titicacameer, het hoogste bevaarbare meer van de wereld, ligt op een hoogte van 3812 meter. Het meer is met een oppervlakte van 8340 km² het grootste meer van Zuid-Amerika. De hoofdstad is Lima. De grote meerderheid van de bevolking van het land bestaat uit indianen en mestiezen. Tot enkele decennia geleden sprak de helft van de bevolking nog de indiaanse talen Quechua en Aymara als moedertaal. Peru ligt op 10.400 km van Nederland.

De weblog vind je hier.