Arequipa en Lago Titicaca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arequipa en Lago Titicaca image

Bezoek aan een boerderij op de Altiplano

Arequipa en Lago Titicaca
Peru
Pkoelewijn

Bezoek aan een boerderij op de Altiplano

In het kader van onze opvoeding in de hedendaagse Peruaanse cultuur, bracht ons reisgroepje op 31 oktober een bezoek aan een Quechua modelboerderij op de Altiplano in de buurt van Puno.
De bewoners van deze eenzaam gelegen boerderij waren op onze komst voorbereid. Dochter Jessica stond klaar op het voorerf met de lama en de alpaca. Moeder Lucretia was in de openluchtkeuken haar kleioventje aan het opstoken waarop de aardappels al lustig stonden te koken. Zij liet ons de eenvoudige boerenkost, aardappels met kaas proeven. Vervolgens liet zoon Edwin ons de slaapkamer zien waarin slechts 1 groot bed stond voor de hele familie, maar onze gids, Ricardo, vertelde ons later -tot onze immense geruststelling- dat in dat bed geen hankypanky plaatsvond: dat deed men gewoonlijk in het open veld. Dochterlief ging de mais malen met behulp van twee stenen, Edwin speelde nog wat met de cavia en moeder Lucretia zette zich achter het weefgetouw. Wij maakten de obligate foto's.
Toen verscheen ook nog nicht Doris en die vroeg of een van ons een foto van de hele familie wilde maken om die dan per email naar haar te versturen. Dat deed groepsgenoot R., de enige met een digitaal fototoestel.
Na het noteren van het emailadres van Doris betaalde Ricardo en wij schudden iedereen de hand ten afscheid, waarbij reisgenote W. in het Engels tegen Lucretia zei dat zij haar een goede businesswoman vond. Lucretia lachte fijntjes om deze opmerking die zij goed had verstaan.
Nadat onze bus vertrokken was, stapte de hele familie waarschijnlijk in de achter de boerderijmuur verstopte Mercedes om naar hun luxe flat met internet en CNN in Puno te rijden.
Na het ontwikkelen en afdrukken bleken de geschoten plaatjes zeer authentiek en door het invallende duister en het avondrood ook nog zeer romantisch van karakter.

Foto's

1f317.jpg
1f317.jpg
Pkoelewijn