Andesgebergte

Het Andesgebergte loopt door vele landen in Zuid-Amerika, zo ook Andesgebergte. Er zijn verschillende trekkingmogelijkheden naar bijvoorbeeld de wereldberoemde Incastad Machu Picchu of de Colca Canyon. De hoogste spoorweg van de Andes loopt ook door Andesgebergte, van de stad La Oroya naar hoofdstad Lima. De Andes leent zich uitstekend voor verschillende bergsporten.

Informatie over Andesgebergte

Beste foto's & tips van Andesgebergte

'462874' door Fietser '462874' door Fietser

PeruAndesgebergte

PeruAndesgebergte

Roofvogel

Fietser

Deze roofvogel, ik denk een cara cara?, zag ik bij een inca ruïne bij het NP Huachaco. Hij zat daar prachtig op een rots. De ruïne word bijna niet bezocht door toeristen, zelfs Peruanen weten deze niet te vinden, terwijl ze prachtig zijn met oude "inca" muren. Een verborgen schat.

'512333' door Fietser '512333' door Fietser

PeruAndesgebergte

PeruAndesgebergte

Op weg naar 5000 m

Fietser

We hadden de afgelopen nacht op ruim 4400 m geslapen in het Park National. Huascaran. Nu zijn we op weg naar de 5000 m. Gelukkig heeft niemand last van de hoogte ziekte. We reizen al weken op ruim 3000 m. Soms er boven dan weer er onder. Kijk met voldoening omlaag naar wat we al gehad hebben ( we krijgen ook nog genoeg). Gelukkig gaat het klimmen in deze omstandigheden altijd goed af. tip; in het park groeien veel Puya Raimondii's. Een schitterende plant van 10 m groot> De nationale bloem en een landschap met prachtige uitzichten.

'482901' door Fietser '482901' door Fietser

PeruAndesgebergte

PeruAndesgebergte

Slapen op hoogte

Fietser

We slapen hier op een hoogte van bijna 4500 m hoogte. Ik weet dat er geen toeristische foto's mogen geplaatst worden op deze site, maar ik noem dit niet toeristisch. We zijn al bijna 6 weken onderweg en 's nachts was het -10 graden (gelukkig een goede slaapzak) en de wegen waren ook niet je van het. Niet echt een toeristisch uitje, wel GENIETEN. Net voordat het donker word +/- 18:00 uur was het licht schitterend, vandaar deze foto.

Laat kaart zien

Laatste Andesgebergte artikelen

De alternatieve Inca Trail van Peru

Hoe laat je de menigte achter je en ervaar je de machtige natuur en Inca cultuur van Peru op authentieke wijze? Ons advies: volg een minder bekende trail, zoals die van Salcantay.

Hoe laat je de menigte achter je en ervaar je de machtige natuur en Inca cultuur van Peru op authentieke wijze? Ons advies: volg een minder bekende tr...