Encarnación

Encarnación is een stad in het uiterste zuidoosten van Encarnación. Het ligt ongeveer 235 km ten zuidoosten van de hoofdstad Asunción aan de grensrivier Rio Paraná, tegenover de grotere Argentijnse stad Posadas. Niet ver van de stad liggen de overblijfselen van de belangrijke jezuïetenkloostersTrinidad en Jesus.

Informatie over Encarnación

Beste foto's & tips van Encarnación

'505877' door Fransvdg '505877' door Fransvdg

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

Dorpskruidenier

Fransvdg

Vanuit Encarnación bezochten we het dorpje Hohenau en omgeving. Hier zag ik deze eenvoudige kruidenierszaak, waar de tijd een beetje stil stond. De naam Hohenau verraadt dat er in deze streek van Paraguay veel mensen wonen die van Duitse afkomst zijn. Dit is een gescande dia uit 2004.

'505804' door Fransvdg '505804' door Fransvdg

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

Ouderwets vervoer

Fransvdg

In 2004 sliep ik tijdens mijn reis door Zuid-Amerika ook twee nachten in Paraguay. Bij het hotel in Encarnación zag ik deze koetsjes staan: eenvoudige maar doelmatige makelij. Dit is een gescande dia uit 2004.

'537328' door Obiwan '537328' door Obiwan

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

San Roque González de

Obiwan

Het brug thema. De San Roque González de Santa Cruz brug over de rivier Paraná is 2.550 meter lang en is de grens tussen Posadas in Argentinië en Encarnación in Paraguay. De lokale douane heeft alle tijd en we krijgen er weer een paar mooie stempels bij. Er ligt een prachtig strand aan de Paraguay zijde met wat paviljoen- achtige tentjes. Zonder schoenen kun je er niet op lopen, zo heet is het. Je waant je aan zee maar dan wel met een stad aan de overkant. Er is niets te doen op strand. Geen verhuur, geen parasols of ligstoelen en er zijn misschien 10 mensen. De brug werd gebouwd dmv een overeenkomst met Argentinië als compensatie naar Paraguay vanwege de overstroming van hun grondgebied door de aanleg van Yacyretádam. De bouw begon in 1981 en was gepland drie jaar te duren maar werd pas voltooid in 1990. De Argentijnen gaan graag shoppen aan de overkant want het is er veel voordeliger en er is meer te krijgen. In 2014 kon je bijvoorbeeld geen Canon of Nikon camera kopen in Argentinië (misschien nu wel?) en daarom doen ze nogal hun best om het van je te stelen. Het is hele goede handel. Soms lukt dat en soms wat minder, maar dat is een ander verhaal.

Laat kaart zien