Zuid Guyana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Guyana image

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 4)

Zuid Guyana
Guyana
Gerholdt

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 4)

Uitslapen is er vandaag weer niet bij. 0m 5.00 uur staat de bus klaar om ons naar de Surinaamse grens te brengen. Als wij ons in een goed gemutste stemming bij de douane melden, weigeren zij onze reisdocumenten. We zijn niet in het bezit van een toeristenvisum voor Suriname. Oooh wat stom!!! Dit had ik kunnen weten na mijn ervaring in 2009 aan de Frans Guyanese grens. Praten als Brugman helpt niet voor Theo, omdat hij geen inwoner van de Caribbean is. Wij hebben geen tijd om terug te reizen naar Georgetown om het officiële visum te halen, dus besluiten we de illegale oversteek te wagen. De spanning is op Theo’s gezicht af te lezen. Miriam en Jan reizen met onze bagage via de officiële weg. Theo en ik nemen een taxi naar de “illegale bootjes”

Na wat onderhandelingen over de prijs mogen we plaatsnemen in een houten boot. Na een half uur gepruts aan de motor en een bezoekje van een tropische regenbui vangt de spannende boottocht aan. Met flinke klappen op het water en overslaande boeggolven komen we 20 mninuten later drijfnat aan in de haven van Nickerie waar we bestormd worden door Javanen die ons allemaal voor het goedkoopste bedrag naar Paramaribo willen brengen. Eerst maar even bekomen van de “achteraf” toch wel lachwekkende Illegale overtocht.

Ik bel met Jan om te regelen dat we alsnog met de bus mee kunnen die een paar kilometer verder op bij een tankstation op ons wacht. De Mameluk Jungle Tijgers zijn weer herenigd. Verheugd en in een euforische maar toch bezorgde stemming reizen we terug naar Paramaribo. De eerste paspoortcheck bij Koroni overleven wij/Theo. Nu nog zien of hij op het vliegveld Suriname uitkomt………….

Laat in de middag komen we aan in het “blijf van mijn lijf huis”, waar inmiddels mijn hele familie zich heeft verzameld. Tristan, mijn zwager regelt spontaan een aantal Djogo’s en de Jungle Tijgerin en Tijgers maken kennis met mijn vader, broers, zus, neven en nichtjes. De laatste avondmaaltijd nuttigen wij aan de Waterkant.

Om 3.00 uur in de ochtend gaat het wekkertje weer. Voor alle zekerheid reis ik met Jan & Theo mee naar het vliegveld, mocht Theo de douane check niet doorstaan. Gelukkig hebben wij ons voor niks zorgen gemaakt en was de paspoort controle totaal geen probleem. Van opluchting is Theo geheel de weg kwijt maar wordt hij aan het handje van Jan, het vliegtuig ingeleid.

Foto's

1f660.jpg
1f660.jpg
Gerholdt
85351.jpg
85351.jpg
Gerholdt
739bc.jpg
739bc.jpg
Gerholdt
17c73.jpg
17c73.jpg
Gerholdt
85351.jpg
85351.jpg
Gerholdt
17c73.jpg
17c73.jpg
Gerholdt