Guyana

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Guyana image

Napels en omgeving

Guyana
Zuid Amerika
Marjolijn

Napels en omgeving

Vanuit Napels eerst een bezoek aan Pompeji. Ik was er al eerder, dat geeft de ruimte om wat meer te bekijken dan het geijkte standaardrondje. Ik kies voor een bezoek aan de Villa der Mysteriën, een villa/landhuis buiten de stadsmuren met fresco’s over de inwijding van een bruid in de Dionysische mysteriën.
Na het dode Pompeji de drukte en levendigheid van Napels. Spaccanapoli splitst Napels in tweeën en is wel een heel fotogenieke straat, met zijn winkeltjes vol pastasoorten, kerststalletjes, en gelukspepertjes (leestip: De pastakoningin van Maria Orsini Natale). Op de foto ook de schaduw van de Guglia of pestzuil op de Piazza San Domenico. Daarna naar een andere kant van de stad, het grote volksplein Piazza del Plebiscito met Pantheon look-a-like en koninklijk paleis. Tijd voor een ijsje in de nabijgelegen sjieke winkelgalerij Galleria Umberto I.
Even bekomen van alle drukte met een boottochtje langs de Amalfikust. Eerst in Sorrento de citroenlikeur linoncello proeven in een van de vele limonoro’s. Het is heerlijk zonnig herfstweer. In Amalfi geniet ik op een terras op de Piazza Duomo van een biertje (wel schandalig duur) met uitzicht op de dom met zijn bronzen deuren.
Leuke ervaring aan het eind van de reis: Paestum, natuurlijk de tempels, maar ook de mozzarellaboerderij.

Foto's

419b3.jpg
419b3.jpg
Marjolijn
dad5f.jpg
dad5f.jpg
Marjolijn
b3cbe.jpg
b3cbe.jpg
Marjolijn