Georgetown

De hoofdstad is gesticht door Nederlanders die haar in eerste instantie de naam ‘Stabroek’ gaven. De koloniale gebouwen in het centrum zijn goed bewaard gebleven. De bezienswaardigheden liggen allemaal in de buurt van Main Street, zoals het Museum van Georgetown en het neoklassieke parlementsgebouw. Ook staat aan deze straat de grootste houten kathedraal ter wereld, de Sint Georges Kathedraal. Heb je geen zin om cultuur te snuiven, dan kun je je altijd nog vermaken met zwemmen, zonnen of mensen kijken op de promenade langs de kust.

Informatie over Georgetown

Beste foto's & tips van Georgetown

'239583' door renevandenburg '239583' door renevandenburg

GuyanaGeorgetown

GuyanaGeorgetown

Stabroek Market

renevandenburg

De klokketoren van Stabroek market is hèt herkenningpunt van Georgetown. Dit is tevens het meest levendige deel van de stad met een grote overdekte markt en heel veel stalletjes buiten. Als je hier niet kunt vinden wat je zoekt, hoef je niet verder te zoeken. Ondanks verschillende waarschuwingen dat het er zo gevaarlijk zou zijn heb ik er nog nooit iets vervelends meegemaakt. De mensen zijn gewoon erg vriendelijk en behulpzaam.

'257877' door Gerholdt '257877' door Gerholdt

GuyanaGeorgetown

GuyanaGeorgetown

Bloemenboom

Gerholdt

Ook in de stad word ik verrast door mooie natuur. Guyana heeft veel historische gebouwen, goed onderhouden bewoond of als bedrijfs/overheidspand gebruikt. Een mooie stad om veilig doorheen te wandelen

'257876' door Gerholdt '257876' door Gerholdt

GuyanaGeorgetown

GuyanaGeorgetown

Zwervers hotel

Gerholdt

Rij aan rij slapen de zwervers op straat totdat ze verjaagd worden door de marktverkopers of voor een habbekrats de marktstand opbouwen of afbreken.

Laat kaart zien