Atlantische kust

In het noorden heeft Atlantische kust ongeveer 600 kilometer kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Hoewel er niet heel veel noemenswaardige stranden en highlights, zijn de hoofdstad van het land, Georgetown, en Shell Beach wel een vermelding waard.

Informatie over Atlantische kust

Beste foto's & tips van Atlantische kust

'239147' door renevandenburg '239147' door renevandenburg

GuyanaAtlantische kust

GuyanaAtlantische kust

Traditioneel vervoer.

renevandenburg

In Cane Grove, het dorpje waar mijn schoonouders wonen, gaat het leven nog niet zo snel. Hoewel telefoon en auto's inmiddels doorgedrongen zijn, zie je vanaf het erf regelmatig paard en wagen of zoals in dit geval ezelkarretjes langs komen waarmee rijst, suikerriet (cane), hout en andere landbouwartikelen vervoerd wordt..

'239577' door renevandenburg '239577' door renevandenburg

GuyanaAtlantische kust

GuyanaAtlantische kust

Vele handen maken...l

renevandenburg

Deze kinderen helpen hun vader de stokken waar kouseband (in Guyana bora genaamd) tegenop groeit, naar het land te brengen. Het heeft vandaag voor het eerst in 6 maanden flink geregend en dat is te zien ook. Toch is iedereen erg blij met deze regen en het is voor hen geen reden om wat aan de voeten te trekken (als ze al schoenen of slippers hebben). Er wordt al jaren gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur in Guyana (m.n. de wegen en elektriciteit), maar deze weg, langs het huis van m'n schoonvader is nog niet aan de beurt geweest. Het staan nog wel steeds op de planning.

'239580' door renevandenburg '239580' door renevandenburg

GuyanaAtlantische kust

GuyanaAtlantische kust

Met haar valt niet te

renevandenburg

Vrijwel elke man op het platteland van Guyana is onafscheidelijk van zijn cutlass (hakmes). Bij vrouwen zie je dat toch veel minder op straat. Deze netjes geklede dame is echter zeer geëmancipeerd en staat ongewijfeld haar mannetje. Deze foto is genomen in Cane Grove waar mijn schoonouders wonen.

Laat kaart zien