Frans-Guyana stekker

Frans-Guyana – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Frans-Guyana, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Frans-Guyana gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Frans-Guyana gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Frans-Guyana

'266768' door liane '266768' door liane

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Zonsondergang in Fran

Vanuit Galibi in Suriname kan je naar Frans Guyana om schildpadden te spotten. Tijdens een mooie strandwandeling op zoek naar de schildpadden werden we verrast met deze mooie zonsondergang.

'265600' door Fransvdg '265600' door Fransvdg

Frans-GuyanaKustgebied

Frans-GuyanaKustgebied

Goede reis!

Op het strand van Yalimapo (bij de grens met Suriname) zagen we deze kleine soepschildpad aan zijn/haar grote reis beginnen. Onbeholpen waggelde hij/zij over het strand naar de Atlantische Oceaan toe, puur op instinct. De gevaren op het land (o.a. mieren, honden, gieren en mensen) heeft deze kleine overleefd. Maar wat gaat er straks onder water gebeuren? Groeit zij/hij uit tot een mannetje of een vrouwtje? Zal zij dan groot en sterk worden en over heel wat jaren hier terug keren om zelf eieren te leggen? Ik wens hem/haar in ieder geval een heel goede reis toe!

'1111193' door dreamer666 '1111193' door dreamer666

Frans-Guyana

Frans-Guyana

Duivelseiland

Duivelseiland behoort tot Frans-Guyana, vroeger gebruikten men dit als strafkolonie. Het was haast onmogelijk om van dit rotsachtig eiland te ontsnappen door de gevaarlijke stromingen. De film papillon gaat over een ontsnapping van dit eiland. Nu kun je als toerist hier zelfs logeren, verwacht wel geen luxe.

Bekijk alle Frans-Guyana foto's en tips