Zuidkust Ecuador

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidkust Ecuador image

verblijf in Puerto Lopez'

Zuidkust Ecuador
Ecuador
Gestreepteolifant

verblijf in Puerto Lopez'

In 2009 hebben wij een schitterende rondreis gemaakt van vier weken door Ecuador. We verbleven zowel in eenvoudige hotels als bij de locale bevolking. Ook het verblijf in de jungle van drie dagen was geweldig.
Ter afsluiting verbleven wij een aantal dagen aan de kust en wel in Puerto Lopez. Prachtig strand, enigszins vervallen plaats, een beetje hippieachtig. Mooie van verblijf daar is dat je Poor mens Galapagos kunt bezoeken Isla del la Plata genoemd. Echt een aanrader en als je het treft zoals wij kun je van zeer dichtbij walvissen spotten.
Wij verbleven in een relatief luxe resort met prachtige lodges. Een fijne afwisseling ten opzichte van de soms sobere accomodaties van de weken ervoor. Maar hoe mooi dit verblijf ook was, helemaal veilig was het er niet. Wat was het geval, wij hadden een electrische douche (dat komt vaker voor) maar de bedrading lag helemaal bloot en het water spatte vrolijk in de rondte. Op zo een moment komen rubberen badslippers mooi van pas. Overigens bezwoer de (Duitse) eigenaar ons dat het nog nooit fout was gegaan en zo ook niet bij ons. Dit klopte getuige het schrijven van deze blog maar de slippers en een houten, zelf aangeschaft badmatje hielpen daar wel bij. Overigens een geweldig verblijf en zeer aan te raden.