Zuid Sierra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hosteria Izhcayluma: magische plek in Vilcabamba

Zuid Sierra,
Ecuador


In Ecuador, op 1,5 uur bussen van de zuidelijke stad Loja, vind je het gemoedelijke dorpje Vilcabamba. Gelegen in een groene vallei, waar de sfeer erg rustgevend is en het met een altijd zonnig lenteklimaat uitstekend toeven is. Hoewel er al aardig wat accommodaties in en rondom Vilcabamba te vinden zijn, is het vooralsnog niet door het massatoerisme ontdekt. Mijn persoonlijke logeertip is Hosteria Izhcayluma, een magische plek waaraan werkelijk alles klopt en dat geschikt is voor elk budget.

De sublieme setting tussen de heuvels met zicht op de heilige vallei van de Inca's is adembenemend. En ook de accommodatie zelf is grandioos: Spaanse les in de bloementuin vol kleurrijke vlinders en vogels, een duik in het zwembad, je laten verwennen met een topmassage in de uiterst sfeervolle sparuimte, een drankje in de gezellige bar of rond het kampvuur, heerlijk eten op het terras van het befaamde restaurant, terwijl de lucht van kleur verschiet voordat de roodgloeiende zon achter de pastel getinte heuvels verdwijnt; het kan er allemaal. De eigenaren zijn van Duitse komaf, maar hebben veel lokale werknemers in dienst. De Duitse invloeden zie je vooral terug in de keuken, waar naast streekgerechten ook typisch Duitse maaltijden worden bereid. Behalve twee mooie slaapzalen zijn er prachtige privé-kamers en -huisjes voorzien van terras en hangmat. Bij de inrichting is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Totaalprijzen in dollars per nacht, incl. uitgebreid ontbijtbuffet, onbeperkt mineraalwater en wifi:10 per bed in slaapzaal, 28 per kamer op basis van 2 pers. en 36 per huisje.

In de omgeving kun je op eigen houtje schitterend hiken en ook de wandeling naar het dorp is prima te doen. Geen zin om te lopen? Ze bellen met liefde een truck voor je, die je voor 1 dollar naar Vilcabamba brengt. Bij de receptie zijn diverse activiteiten te boeken, waaronder birdwatching, paardrijden op Peruaanse Pasopaarden en excursies naar Podocarpus NP, bekend om de gelijknamige conifeer die je er treft. Voor meer info over Vilcabamba zie mijn tip [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/sierra_zuidelijk/reisreporter/tip/13403/de_vallei_der_langlevenden.html" target="_blank"]De Vallei der Langlevenden[/url], of kijk op de [url="http://www.izhcayluma.com/en/frameset.html" target="_blank"]website van Izhcayluma[/url].