Sierra Centraal reisblogs

DE TUNGURAHUA

schenkel was er (tot 13 nov 2009) Gepost op 09 dec 097 reacties

Op onze rondreis door Ecuador het land met veel vulkanen dat is waar ik jullie wat over wil vertellen in deze blog..Dat er veel vulkanen zijn dat schreef ik al,maar dat er ook actieve vulkanen ziijn nog niet.De vulkaan die nog niet zolang geleden actief was is de TUNGURAHUA (5016 m) deze ligt vlakbij het plaatsje Banos .De 25000 inwoners van Banos en omgeving moesten in 1998 hun huis verlaten omdat de vulkaan op uitbarsten stond.Daarna is het gelukkig weer rustig geworden tot in 2008 het weer mis ging gelukkig konden de inwoners toen wel weer veilig naar hun huizen terug keren.Maar ,de vraag is natuurlijk voor hoelang en dat dit grote inpact heeft voor de bevolking van Banos is logisch.
Gelukkig word dit alles zeer goed inde gaten gehouden maar het waarschuwings licht staat op oranje wat duidt dat het gevaar voor een nieuwe uitbarsting zeker aanwezig is.
Dit geld dus ook voor de toerist die dan wel op vakantie is,maar dit gebeuren wel goed in de gaten moet houden.
Wij zijn op een avond boven bij Banos wezen kijken of wij hem lava zagen spuwen,maar helaas het was tebewolkt en zagen wij niks

schenkel Positie 204 (3723 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1004 Blogs: 32 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Deze zomer was de Tungurahua rustig, we hebben wel de sporen gezien die de laatste uitbrasting heeft achtergelaten...indrukwekkend!

Door: • Geplaatst op

Ik hoor net van een goede vriend die in Banos woont dat de vulkaan weer heel actief is. Ik dus meteen zoeken op internet en kom ik hier terecht. Wat is de wereld toch klein besef ik me als ik lees over Banos, Ambato en natuurlijk de Tungurahua van personen die ook in Nederland wonen. Maar tegelijk is de wereld weer zo groot als je net even buiten Banos rondloopt, en de rokende Tungurahua ziet. Wat een inmense natuur daar. Ik hoop dat de vulkaan zich een beetje rustig houdt dit keer. Mooi voor op foto's, maar als je mensen kent die er vlak bij wonen komt zo'n uitbarsting toch een stuk dichter bij en is het een stuk minder mooi.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuke reacties, roept wat op blijkbaar.
Of zou het komen dat je de naam zo angstaanjagend kunt uitschreeuwen...

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Het klinkt indrukwekkend zeg...dat lijkt me een niet te onderschatten vulkaan!! Wel spijtig natuurlijk van die gemiste lava,ik zie die foto's al voor me!! Ik vraag me af..maakt Equador ook deel van de ring of fire??

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Ik vond het ook al zo indrukwekkend om over de uitbarstingen te horen toen ik er was. Lag je wel lekker rustig te slapen 's nachts in Banos?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.