Zuid Sierra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sierra image

Zuid Sierra

Zuid Sierra
Ecuador
Timo77

Vallei van de eeuwige jeugd

Na het haastige reizen door Peru kwam ik in een klein paradijsje terecht. Vilcabamba is niet overweldigend, maar wel erg mooi. Je vind er een heerlijke rust en een fantastisch hostel. Trek je schoenen maar uit, ga in de hangmat liggen en bestel een koude cocktail!”

Vilcabamba ligt in het zuiden van Ecuador in de provincie Loja. Het ligt in een fraai subtropisch dal omringd door frisse groene heuvels. De rots Madango steekt ver boven de groene heuvels uit en lijkt de wolken te willen grijpen.

De vallei van langlevendheid
Het dorpje staat bekend om de hoge leeftijd die de bewoners kunnen bereiken. De locals zeggen ook wel dat het helemaal niet ongewoon is dat iemand de leeftijd van 100 bereikt en er wordt zelfs gezegd dat velen de leeftijd van 120 hebben gehaald (a happy few zelfs 135!). Als dat waar is dan zou deze regio de plaats zijn met de oudste mensen ter wereld. De vallei wordt dan ook wel The valley of Longvity (vallei van de langlevendheid) genoemd. De hoge leeftijd van de bewoners zou door het klimaat en het drinkwater komen, anderen zeggen weer dat er gewoon veel geboorteaktes verdwenen zijn!

Een dorp om te relaxen
Het plaatsje is heel klein en ingeslapen en naast een handjevol straten (soms verhard, soms onverhard), wat cafeetjes en winkeltjes heb je er niet veel. Al met al is het een 'relax' dorp. Het ligt werkelijk waar schitterend tussen de groene subtropische heuvels in. In de omgeving liggen wat nationale parken en wandelen kan er uitstekend.

Geen zin in wandelen?
Rijd een paard in de omgeving of ga gewoon eens lekker niks doen op het kleine pleintje van het dorp met een lekkere koude cocktail in je hand... Het is heerlijk leven in Vilcabamba!

Net buiten Vilcabamba ligt een fantastisch mooi hostel met cabana's, heerlijk eten, een schitterend zwembad en hangmatten in overvloed. Als je geluk hebt word je 's ochtends gewekt door rondvliegende kolibries en val je 's avonds in slaap onder de sterren in je hangmat uitkijkend over de omgeving tussen de wilde bloemen.