Zuid Sierra

De Zuid Sierra, bestaande uit de provincies Cañar, Azuay en Loja, was tot voor kort het minst bezochte deel van de hooglanden, voornamelijk vanwege de moeilijke bereikbaarheid. Aan bezienswaardigheden zeker geen gebrek: zo kun je een bezoek brengen aan de koloniale stad Cuenca, de markt van Cañar of de Inca ruïnes van Ingapirca.

Informatie over Zuid Sierra

Beste foto's & tips van Zuid Sierra

'281168' door antwan '281168' door antwan

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Indiaantje

antwan

In Ecuador vind je nog veel echte indianen. Helaas willen de mensen vaak niet op de foto. Dit meisje had een lift van ons gehad en ongeveer een half uur achter in de pick-up gezeten. Als dank mocht ik een foto van haar maken.

'285196' door antwan '285196' door antwan

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Papierboom

antwan

Iets ten westen van Cuenca ligt een van Ecuadors mooiste paramogebieden, het El Cajas N.P. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 29.000 hectare waarvan het grootste bedekt is met paramo. Het landschap van El Cajas is onmiskenbaar van glaciale oorsprong. Cajas betekent koud in Quechua, een van de lokale talen . Door de laaghangende bewolking en hoogte is het vaak mistig en koud. Een van de bijzondere dingen die je hier kunt zien is de polylepis, de enige boomsoort die op meer dan 3000m hoogte voorkomt in de Andes. Deze boom wordt ook wel papierboom genoemd omdat het net lijkt of zijn schors bedekt is met allemaal dunne velletjes papier.

'506524' door hardom '506524' door hardom

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Markt in Guamote

hardom

In Guamote vindt je nog een authentieke markt. Mensen uit de omliggende dorpen en uit het hoogland komen hier hun waar aanbieden c.q. kopen. Deze mevrouw heeft net een schaap gekocht. Het enigzins onwillige dier werd opgepakt om vervolgens in een gereedstaande pick up te belanden

Laat kaart zien