Noord Sierra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Sierra image

Noord Sierra

Noord Sierra
Ecuador
Lione Kolsteren

Op de hacienda

Feliz ano a todos!!! Ofwel gelukkig nieuwjaar aan iedereen! We hebben oud en nieuw op Santa Cruz gevierd, en ik kan jullie zeggen: het was daar een dolle boel. Wat weten die Ecuadorianen een feestje te bouwen zeg. Deze Nederlanders waren daar iets minder goed in, want na het diner waren we zo moe dat we vast in slaap gevallen zijn, maar nog wel wakker werden van het vuurwerk. De volgende ochtend om 10 uur zwalkten de dronken Ecuadorianen nog door de straten die bezaaid lagen met glas en bierflessen.
Zo, onze Galapagos cruise zit er op en we zijn vandaag vanaf de Galapagos naar Quito gevlogen en van daaruit door naar Otavalo. Alle superlatieven die ik kende over Galapagos blijken te kloppen, het was echt fantastisch daar, wat een ultiem dierenparadijs. We vaarden met onze boot ´s nachts van het ene naar het andere eiland, kwamen dan om 6 uur ´s morgens bij een nieuw eiland aan en deden twee of drie maal per dag een wandeling over het eiland of uiteraard een snorkeltocht. We hebben echt alles gezien wat we wilden zien en ook alles mooi kunnen fotograferen. We zijn erg tevreden, dit zou iedere natuurliefhebber echt moeten doen! Vooral de vogelliefhebbers hier staat de komende tijd heel wat moois te wachten, prachtig gelukt de foto´s, en we naderen het record van Margo (4000 toch van je laatste reis, Margo?) en gaan het zeker breken! :-). De boot was prima, erg goede sfeer, gezellige medereizigers (Duitsers, Zwitsers, Zweden en 1 Autralische). Perfecte verzorging! Hele lekkere en gezonde maatlijden met veel verse groente en fruit. Het wandelen door zo´n natuurparadijs levert keer op keer en bijna van minuut tot minuut verrassingen op. Ongelooflijk hoe prachtig naturel alle dieren hun gang blijven gaan als we zo ongeveer boven op ze staan! Ze blijven gewoon bewegingloos of reageren totaal niet op jou. Het is eigenlijk niet uit te leggen, deze ervaring, je zou het gewoon zelf moeten ervaren. Zoals gezegd, op de boot was het prima toeven, alleen de hut was wel heel erg klein. Gelukkig wel een eigen mini toiletje en mini doucheje in de hut. Verder een stapelbed waar we geen gebruik van hebben gemaakt, want we hebben met zijn 2-en in het onderste bedje gelegen, beetje krap maar beter dan in dat benauwde hoge bed. Naast alle dieren die we al verwachtten zagen we op een gegeven moment wel 100 dolfijnen naast en rond onze boot zwemmen. Aan boord werd groot alarm gegeven, we zaten net binnen te lunchen, we schrokken ons de tandjes, zagen al visioenen van een tsunami of iets dergelijks voor ons. De dolfijnen waren dus een aangename verrassing.
En waar we nu terecht zijn gekomen is niet te beschrijven. Een 17e eeuwse hacienda buiten de stad. Een prachtig koloniaal gebouw, erg deftig, veel antiek. Onze kamer is niet te geloven, zo groot, wel 5 dubbele openslaande ramen naast elkaar. Een balzaal is het, met een antiek hemelbed, een living met schapevachten op de vloer en een open haard, een jacuzzi, dubbele badkamer etc. Prachtige tuin er om heen met schitterend uitzicht op de bergen van Noord- Ecuador. Ik heb Rene al gevraagd wat hij hier in godsnaam voor betaald heeft, maar hij wist het even niet zo snel!!!
Tot de volgende blog.