Sierra Centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mountainbike tocht downhill van de Chimborazo

Sierra Centraal,
Ecuador


In Riobamba, schuin tegenover het station, kun je een dagexcursie boeken voor een mountainbiketocht van ongeveer 35 km Downhill vanaf de Chimborazo vulkaan.

Je krijgt uitgebreid uitgelegd wat er allemaal gaat gebeuren. Je lengte word gemeten zodat je een mountainbike op maat hebt. Om dat de tocht begint op 4800 meter hoogte kan het behoorlijk koud zijn. Je krijgt speciale kleding aan die beschermt tegen regen en koude. Muts handschoenen zijn ook verkrijgbaar. En ook al gebruik je ze niet toch meenemen. Want het weer kan zo omslaan. Voor een zonnebril moet jezelf zorgen.
Je moet een weaver tekenen, dat je op de hoogte bent van alle gevaren en dat het risico voor jou is.

Je vertrekt 's-ochtends om 09.00 uur in een busje met de bikes in de aanhangwagen.. Een rit van uur gaat door het schitterende landschap van de Andes. Je komt ook door woestijnachtig gebied: El Arenal. Je wordt afgezet bij de eerste refugio, op ca. 4800 m. hoogte. Vanaf hier loopt je verder naar refugio (cafe in een tent) Whymper op 5.000 m. 200 meter klinkt als niet veel maar op deze hoogte toch nog een "zware" wandeling. Als je rustig aan wandelt is het goed te doen. Neem je paspoort mee voor een stempel van deze unieke plek. Bij de refugio eten we wat, en kun je nog een laatste pitstop maken, en krijgt u een kopje cocathee, wat goed zou zijn bij verblijf op grote hoogte.

Dan klim je op de fiets voor de afdaling. Over een traject van 35 km. daalt je tot 2900 m. De eerste 7km zijn onverhard , de rest is op een goede asfalt weg. Je moet geconcentreerd rijden. Neem rustig de tijd om te fietsen, het is geen wedstrijd. Pas wel op voor overstekende honden en/of vee. Onderweg ziet u het landschap langzaam veranderen en steeds groener worden. De hele rit blijft het busje achter de laatste persoon rijden. Materiaalpech of zit je fiets niet lekker kan je gewoon stoppen en dan word je geholpen.

Rond 15.30 uur ben je weer terug in Riobamba.

Inbegrepen:
• Gids
• Transfer
• mountainbike
• helm en handschoenen, elleboogbeschermers
• Lunch. Water

U neemt zelf mee:
• Gemakkelijke kleding. Evt. een vest of trui voor het beginpunt.
• Zonnebrand, zonnebril
• Rugzakje met persoonlijke spullen

Prijs: €65,- per persoon.
Minimaal 2 personen.

Onderweg kan je dus deze vicuña's tegenkomen. Wij deden de tocht in November. Op de Chimborazo hadden we sneeuw. En tijdens het mountainbiken hadden we regen en mist. Was erg guur, dan heb je die kleding handschoenen en muts wel nodig. Maar het was toch een prachtige rit.