Ecuador

Go Galápagos!

Dalix was hier op 2011-06-18 Gepost op: 2019-02-07 9 reacties.
Als je dieren wilt zien die nergens anders ter wereld voorkomen is een bezoek aan de Galápagos-eilanden een must! En het bijzondere is dat alle dieren helemaal niet schuw zijn, omdat ze de mens nooit als natuurlijke vijand hebben gezien. Zo lijkt deze plek wel een speeltuin voor dierenliefhebbers. De Galápagos-eilanden zijn wereldberoemd geworden nadat Charles Darwin er zijn evolutietheorie op gebaseerd heeft. Darwin landde in september 1835 met zijn onderzoeksschip ‘de Beagle’ op de eilandengroep en ontdekte dat de vinken er op elk eiland anders uitzagen. Deze Darwinvinken vormden de basis voor zijn theorie. Je vliegt er het makkelijkst vanuit Ecuador naartoe. De in totaal 13 eilanden van vulkanische oorsprong liggen ongeveer duizend kilometer naar het westen. Ik bezocht de eilandengroep met het zeilschip ‘de Mary Ann’, een prachtige boot, die maximaal 16 passagiers huisvest. Zeer gezellig dus. Elke dag ga je snorkelen en maak je wandelingen op de verschillende eilanden. Je wordt getrakteerd op een verscheidenheid van dieren. Veel dieren komen op alle eilanden voor, een aantal slechts op enkele eilanden. De volgende dieren heb ik mogen bewonderen (een selectie): Reuzenschildpadden (met name op het eiland Santa Cruz, waar de oudste schildpad ter wereld, Lonesome George, op meer dan honderdjarige leeftijd stierf in 2012), landleguanen, zeeleeuwen en pelsrobben, aalscholvers (die niet meer kunnen vliegen, omdat ze nu vis vangen in zee), de grote fregatvogel (die enorme rode keel die de mannetjes opzetten tijdens het broedseizoen), de prachtige rood-blauw-gele Sally Lightfoot krabben, de Galápagos Pinguïn (de enige pinguïn die in de tropen leeft), lavahagedissen en flamingo’s. Tijdens het snorkelen zag ik enorme zeeschildpadden voorbij zwemmen en witpuntrif haaien. Zeehonden speelden met me door vlak voor mijn neus allerlei kunstjes te doen. Ik zag Blauwvoet Jan-van-genten en albatrossen hun geweldig mooie paringsdansjes doen en honderden zeeleguanen die het zout van het zeewater uit hun neus ‘niezen’. Zo veel bijzondere ervaringen, elke dag weer. Maar ook de natuur is er prachtig. Zo kent het eiland Isabela de op één na grootste krater ter wereld en hebben veel eilanden prachtige stranden. Toen op een van die stranden een meisje zich in het frisse water waagde, nam een zeeleeuw haar strandlaken in! Als het budget het toelaat is het raadzaam om zoveel mogelijk eilanden te bezoeken. Je bent er wellicht maar één keer. De beste tijd is juli/augustus. Dan is het redelijk warm en het water niet te koud en te ruig. Een reis om nooit te vergeten!
0
9

Foto's bij dit blog

Landleguaan op het eiland Santa Fé
Reuzenschildpad op het eiland Santa Cruz
Blauwvoet Jan-van-Genten op het eiland Española
Het ingepikte strandlaken op het eiland Española
Het zeilschip de 'Mary Ann'
Alle blogs van Dalix
 

9 reactie(s) bij "Go Galápagos!"

 • profile image comment

  Wat een prachtige reis moet dit zijn geweest. En wat een mooie foto’s heb je gemaakt van die bijzondere dieren. Met een zeilboot langs de eilanden lijkt me helemaal geweldig. Zijn er nog andere mogelijkheden?

  Door meijnhout69 • geplaatst op 2019-02-10 17:00:32
 • profile image comment

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het intrigeert me al langer. Lijkt me een bijzondere trip.

  Door Elleke • geplaatst op 2019-02-09 08:17:56
 • profile image comment

  Vond het een reis om nooit te vergeten. Zo bijzonder om zo dicht bij de dieren te zijn. Wij hebben ook met een klein gezelschap, een week lang, de zuidelijke eilanden bezocht.

  Door Willemien • geplaatst op 2019-02-08 15:49:59
 • profile image comment

  Je bent in mijn ogen een bevoorrecht mens als je al dit moois tijdens een reis mag en kan zien. Ik zou het wel weten als de staatsloterij aardig voor me is. Schitterende foto's maken deze prachtige blog compleet.

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-02-08 14:35:45
 • profile image comment

  De Galapagos vond ik overweldigend. Een supermooie reis. Wij deden de kleine eilandentour van 5 dagen en daarnaast ook nog 3 dagen Isabela.

  Door neretslok • geplaatst op 2019-02-08 10:40:41
 • profile image comment

  Ja, het is prachtig. Wij hebben alleen klein Galapagos gedaan, het budget liet het toen niet toe.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-02-07 18:36:59
 • profile image comment

  Lijkt me een reis om nooit meer te vergeten. De foto van de blauwvoetjes is geweldig

  Door aticketto • geplaatst op 2019-02-07 14:28:15
 • profile image comment

  Ik ben het helemaal met je eens, werkelijk een prachtplek en veel te zien. We hebben toen twee reizen aan elkaar geboekt, zodat na de eerste week iedereen van boord ging en wij bleven zitten. Nee, goedkoop is het niet. Jij was er ook toch?

  Door Dalix • geplaatst op 2019-02-07 11:35:12
 • profile image comment

  Een prachtervaring. Wat een fantastische plek is het ook en wat heb je veel gezien. Om nooit te vergeten. En tja dat budget en die lange lijst dat is toch wel een dingetje

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-02-07 11:01:06

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.