Ecuador reisblogs

Reizen

felizzy was er(tot 30 mrt 2011) Gepost op 27 jan 111 reacties

Ik reis graag. Nu hoor ik jullie en masse tot in Ecuador denken: "dit is een ernstig geval van stating the obvious", maar wat ik eigenlijk bedoel is: ik ben zo graag onderweg. En met 'onderweg' bedoel ik niet voor de 1000ste keer op weg zijn van Leiden naar België en voor de 2000ste keer vertraging hebben, maar heerlijk ontdekkingsreizen, een Nieuwe Wereld aan je voorbij zien trekken zonder daar iets voor te moeten doen.

Je verstopt weten tussen allemaal locals, de helft op weg naar hun wortels, hun Thuis, de andere helft naar hun vakantiebestemming. Helemaal mooi is het als de zon schijnt en de kleuren helder zijn. De reis is vaak niet al te comfortabel: meestal moet je plassen nog vóór de reis begint, maar ga je maar niet uit angst dat de bus dan weg is zonder jou, en dus zit je urenlang je plas op te houden. De bus in kwestie is meestal uit een jaartal waarvan niemand meer weet wat er ook alweer precies in voorviel. De raampjes kunnen nooit helemaal dicht en de vering! - de vering is een uitdaging voor zelfs de beste sportbeha. Je hebt natuurlijk net die ene stoel die niet achteruit kan leunen en de persoon vóór je gaat er even lekker bij liggen, o claustrofobie! Maar dan kijk je naar de drommen mensen die het gangpad bevolken en de hobbelige reis staand moeten afleggen, en naar het kindje dat in het bagagerek ligt, en je denkt 'ach ja'. Het feit dat je tussen je buren geklemd zit en een half kind op je schoot hebt liggen valt dan best nog mee.

Vandaag lijkt het wel Zwarte Zondag (of was het vrijdag? Of zaterdag...) in Frankrijk, zo druk is het op de weg en zo hard zchijnt de zon. Iedereen is onderweg, want het is feestdag, lang weekend, en dus doen we massaal of het zomervakantie is. Ik zie bergen en dorpjes, meren en vulkanen. Het meisje naast me kwijlt in haar slaap mijn arm onder. Ik ben een tevreden mens.

felizzy Positie 1010 (140 p.) Lid sinds 17-10-2007 Foto's en tips: 153 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Wachtend tot de bus vertrekt...
blogfoto nr. 2
Hoedjes in de bus, altijd leuk om te zien...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het verdriet van Cusco
0 8
Gepost op 11 juli
Peru Cusco
Over meisjesdromen en toekomstplannen
1 2
Gepost op 06 juli
Ecuador Oriente
De dingen des levens
0 18
Gepost op 29 juni
Ecuador Quito

Reacties bij deze blog

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Geweldig he dat lokale vervoer!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.