Quito reisblogs

Een diploma rijker!

Globetrotteramsterdam was er (tot 04 feb 2009) Gepost op 04 feb 090 reacties

Als je in Ecuador bent moet je natuurlijk ook wel de evenaar bezoeken. En dat kan. Het monument dat gebouwd is op de evenaar maar waar later bleek dat men zich zo´n 250 mtr vergist had, en de echte evenaar.

Het monument is verworden tot een groteske toeristen attractie waar het allang niet meer draait om de evenaar maar om de commercie zelf. De echte evenaar is echter wel interessant, niet in de laatste plaats door de proefjes die je er kunt doen: Zo ben ik een diploma rijker (ei op spijker zetten op de evenaar), heb ik een onvervalst stempel van de 0.0.0 plek in mijn paspoort, ben ik op de evenaar een kilo lichter (ik ga HIER wonen!!) maar blijkt ook dat ik midden op de evenaar minder sterk ben en mijn gevoel voor evenwicht wat verstoord wordt (je wordt of naar links of naar rechts getrokken: ik ga hier NIET wonen). Kortom leuk om te zien en te ervaren en om met het ene been op het noorderlijk halfrond te staan en met het andere been in het zuidelijk. Natuurlijk elke toerist doet dat, maar het blijft leuk!

De middag doorgebracht met slenteren in de oude stad, een prachtge kerk bezocht, waar je echt stil wordt van de schoonheid. Zoveel pracht en praal kun je je gewoon niet voorstellen. En het is druk nu. De zaterdag voor kerst. En iedereen is hier cadeautjes aan het kopen. De maskers en kostuums voor verkleed partijtjes voor de kinderen schreeuwen je toe en de valse muziek van de lichtjes voor in de kerstboom doet pijn aan je oren.

Globetrotteramsterdam Positie 1094 (120 p.) Lid sinds 12-07-2008 Foto's en tips: 52 Blogs: 20 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Done!
blogfoto nr. 2
Weven voor de toeristen
blogfoto nr. 3
Het offciele monument
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Masai Mara
0 2
Gepost op 24 februari
Kenia Masai Mara NP

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.