Quito

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quito image

Spraakverwarring

Quito
Ecuador
WKerkhof

Spraakverwarring

Vanuit onze haciënda hebben we een taxi geregeld naar de stad. Taxi-chauffeur Marco haalt ons netjes op tijd op. Haciënda La Jimenita ligt zo'n 20 minuten van de airport en een klein uurtje rijden van de hoofdstad Quito.

Marco spreekt eigenlijk alleen Spaans en doet verschillende pogingen om een praatje met ons aan te gaan. Maar hoe erg wij ons best ook doen het Spaans te verstaan en hij zijn best doet wat Engelse woorden te gebruiken, heel ver komen we niet…Heel veel verder dan 'si' en 'no entiendo' komen we eigenlijk niet echt, helaas….

We denken dat hij weer een poging doet tot conversatie als hij het over WIFI (letterlijk zo uitgesproken, op z'n Hollands dus) heeft in combinatie met Quito.

Zou hij ons naar een WiFi punt in Quito willen brengen? Of heeft hij WiFi op z'n telefoon die wij in Quito kunnen gebruiken? Nou dat is lief aangeboden maar niet echt nodig…. We zijn nog maar net in Ecuador en vinden het heerlijk even geen telefoon, internet of ander contact met thuis te hebben…

Als Marco in de gaten heeft dat we hem niet begrijpen, volgt een nieuwe poging, maar nu in een internationale taal: het gebruik van handen en voeten! Hij heeft t weer over 'wifi' maar wijst dit keer op de ring om zijn vinger, accompanie Quito? Problemo?

Aha hij heeft het over his wife, z'n wijfie, z'n vrouwtje, nu snappen we het. Tuurlijk mag ze mee naar Quito, geen probleem! Niet veel later zitten zijn vrouw en zoontje mee in de taxi op weg naar Quito! Het is een nationale feestdag dus ook voor de kleine een leuke dag om in de stad te zijn!

Helaas spreken veel Ecuadorianen voornamelijk Spaans, maar na meerdere dagen krijgen wij de basis ook wat beter onder de knie, kunnen we al een stuk meer woorden dan op de eerste dag en kunnen we af en toe onszelf verstaanbaar maken in een soort Spanglish, Engels met wat flarden aan Spaans erdoorheen.

Foto's

57ec3.jpg
57ec3.jpg
WKerkhof
d6995.jpg
d6995.jpg
WKerkhof
e628c.jpg
e628c.jpg
WKerkhof