Quito

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quito image

Quito

Quito
Ecuador
Ajdehaan

Het wordt Zuid-Amerika!

IK GA WEER OP REIS!!!

Mijn blog op www.kiwigirl.waarbenjij.nu


Ook met baan, huis, en een bruiloft in het vooruitzicht blijft het kriebelen. Zuid Amerika is deze keer mijn bestemming. Ruim 3,5 maand ga ik op pad, waarvan ik de laatste maand met mijn lieve aanstaande de avonturen zal beleven. De eerste periode is mijn reisvriendinnetje Meniekje mijn gezellige gezelschap, jullie kennen haar nog wel van de studie in Amerika, tripje door Mexico, Guatemala en Belize, lang weekend Schotland en onze kruisende paden in Thailand, Cambodja en Australië bij onze laatste lange reis.

Op 9 augustus vliegen we van Bremen via Amsterdam (jawel, zeker € 300,- goedkoper dan direct vanaf Amsterdam) naar Quito. Daar landen we op 2850 meter hoogte, de hoogste hoofdstad van de wereld.. zo hoog heb ik nog nooit op de aarde gestaan! Verder heb je in Ecuador tropisch regenwoud, kan je walvissen spotten en nog veel meer. Dan zakken we in twee maanden tijd af door Peru en Bolivia, via Argentinië naar Chili.

Ergens halverwege Argentinië zal Meniekje me waarschijnlijk in een waas van verliefdheid vooruit reizen. Haar guapo komt namelijk ingevlogen vanuit Nieuw-Zeeland. Als ze bij bijgepraat zijn, voeg ik me bij ze en gaan we samen nog een paar dagen optrekken (je schijnt daar geweldige wijntoertjes te hebben).

Rond 23 oktober stap ik dan op het vliegtuig van Santiago naar Bogota (Colombia) om mijn dushi een warm welkom te geven. Samen reizen we dan nog zo’n 4 weken door Colombia en Venezuela met misschien een stukje Braziliaanse Amazone, Guyana of Suriname oh en wist je dat Trinidad&Tobago ook in de buurt ligt?!

Heerlijk om de Lonely Planet helemaal uit te pluizen en te verzinnen wat we allemaal kunnen gaan doen en zien! Dan ben ik weer helemaal “alive”.

Ik houd jullie op de hoogte van de planning en de reis op zich. Op 21 november stappen we in elk geval in Caracas weer op het vliegtuig terug naar huis, waar het ook hartstikke mooi is natuurlijk!