Oriente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem de de-luxe kamer in de Cuyabeno Eco Lodge

Oriente,
Ecuador


De Cuyabeno lodge ligt aan een heel groot meer en is een echte Eco-Lodge. De gebouwen zijn allemaal gemaakt van hout wat niet uit de jungle komt en bedekt met riet. We worden welkom geheten met een heerlijk glas koude limonade waarna we ingedeeld worden in onze kamers.

We hebben geluk dat we een de-luxe kamer hebben geboekt en mogen in de observatietoren van 3 verdiepingen op de bovenste verdieping slapen. De voordelen van deze de-luxe kamer op een standaard kamer zijn wat mij betreft groot:
1) Je hebt een geweldig uitzicht, terwijl de standaard kamer nagenoeg geen uitzicht heeft
2) Je hebt een eigen terrasje, hier kun je mooi de siësta's tussen de excursies doorbrengen; als je een standaardkamer hebt, zit je op je eigen kamer of in een gemeenschappelijke ruimte.
3) Je natte kleding is makkelijk te drogen op je eigen terras!

Eenmaal geïnstalleerd vallen toch aardig wat gebreken op aan deze Eco-Lodge, helaas…. het onderhoud lijkt aardig achterstallig, zo zitten er op verschillende plaatsen grote gaten in de horren voor de ramen, op de vloer liggen een paar rotte planken, en je moet oppassen dat je je er niet aan stoot of over valt in het schaarse licht en de daken hebben hun beste tijd gehad en vele kamers hebben last van kleine lekkages.

De lodge houd zoals van ze verwacht wordt op meerdere terreinen rekening met het milieu, water wordt uit de rivier gezuiverd voor de douche en toilet, je krijgt 1 enkel flesje voor drinkwater (navulbaar) en ook gebruik je 4 dagen dezelfde handdoek.

Al met al een geweldig verblijf, heel veel gezien, elke dag genoten, maar verwacht geen luxe, eerder wat achterstallig onderhoud…. Maar de omgeving maakt alles meer dan goed!