Loja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nationaal Park Cajas.een vochtvasthoudend landschap met aparte begroeiing

Loja,
Ecuador


Ongeveer 30km van Cuenca in de hooglanden van Ecuador vindt je een bijzonder Nationaal Park, Parque Nacional Cajas. Het park ligt op een hoogte tussen 3100 en 4450m boven de zeespiegel. Hierdoor krijgt men een bijzonder landschap. Ik heb daar gewandeld in het park rondom het bezoekerscentrum op ca.4000m. Hier moet men zich eerst aanmelden.

Vele Nationale Parken in Ecuador hebben tegenwoordig gratis toegang maar er is vaak wel een maximum aantal personen die er mogen wandelen per dag. Een gids is soms ook verplicht. Deze zijn vaak niet zo erg goedkoop.

In het park Cajas kan het zijn dat je een bewijs meekrijgt met tijd zodat men bij de uitgang weet hoelang je er bent geweest. Het is ook mogelijk dat je hier verschijnselen van hoogteziekte krijgt. Helaas heb ik er ook last van gehad, n.l. kortademigheid, last van maag en lichte hoofdpijn. Dus rustig aan gedaan.

Met weer had ik geluk >20C en zonnig wat niet vaak voorkomt. De temperatuur is er gemiddeld 13,2° C en er is veel neerslag van gemiddeld 1.072 mm. Deze regen en wolken blijven hier vaak hangen en creëren een apart ecosysteem. Je ziet er verschillende soorten grassen, vele soorten vochtminnende en vasthoudende planten en mossen. Hierdoor liepen we tijdens de wandeling vaak over verende ondergrond. Vele bloeiende planten onderweg. Prachtig.

Het landschap was berg/heuvelachtig met overal om je heen vele meren en plasjes. Een ongewoon landschap. De dag erna waren we door het park gereden met meer bewolking en daardoor had het wat mysterieus. Als je in de buurt bent van Cuenca bent moet je hier zeker naartoe.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Nationaal Park Cajas.een vochtvasthoudend landschap met aparte begroeiing"

  • profile image comment
    Door Wisseschout• geplaatst op 11 Jul 2013 | 16:57:09

    Ik heb al veel nationale parken in de wereld bezocht, maar deze staat nog steeds als een van mijn favorieten bovenaan. Ik vond het toch geweldig daar.

    Bericht aangepast op 02:46:35