Isla de la Plata visum

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

Informatie over Isla de la Plata

Beste foto's & tips van Isla de la Plata

'447016' door whelder '447016' door whelder

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Blauwvoetbalts

whelder

Isla de la Plata wordt wel Poor Mans Galapagos genoemd. Veel van de vogelsoorten die je op Galapagos ziet, komen hier ook voor. Toch vind ik dat de titel een beetje onrecht doet aan dit prachtige eiland. Het is bijvoorbeeld de enige plek in Ecuador waar op hetzelfde eiland blauwvoet- en roodvoetgenten voorkomen. Ik vind vooral die blauwvoeten erg leuk. Ze voeren prachtige dansjes uit tijdens de baltsperiode.

'385998' door gestreepteolifant '385998' door gestreepteolifant

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Nu in het wit

gestreepteolifant

De flora en fauna van Ecuador is geweldig. Al eerder plaatste ik een foto van een walvisstaart. Toen wij in de buurt van Isla del la plata voeren waren er een aantal aan spelen. Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen deze in het wit

'446671' door esther87 '446671' door esther87

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Blue footed Baby

esther87

De galapagos.. prachtig om naar toe te gaan, maar het zou 1/4 van mijn budget van vier maanden reizen opslokken, dus op zoek naar een alternatief! En die vond ik, Isla de la Plata ligt vlakbij het vaste land en levert een tipje van de sluier van de galapagos, half december waren er veel Blue footed babies te vinden, prachtige kuikens van meeuwen met blauwe voeten. Zijn het geen dotjes?

Laat kaart zien