Isla de la Plata

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Belevenis

Isla de la Plata,
Ecuador


Zuid Amerika en dan specifiek Ecuador is om meerdere redenen ons lievelings continent en land. Naast de bijzondere aardige mensen is het land kleurrijk en de natuur overweldigend.
Het vanuit het binnenland waar de Andes domineert tot meer dan 5ooo meter hoogte afdalen naar de kust is een beleving op zich zelf.
Vanuit de kust, in ons geval Puerto Lopez vervolgens per boot naar Isla de la Platta varen is meer dan de moeite waard. In een kleine twee uur vaar je naar "poor mans Galapagos". Onderweg heb je behoorlijke kans om Bultrugwalvissen te spotten. Zeker in de periode augustus - november als deze reusachtige dieren met hun jongen relatief dicht langs de kust zwemmen. Een tip is om je camera in de sportstand te zetten. Hiermee kun je meerdere afdrukken asnel achter elkaar maken. Dit is ook nodig omdat deze dieren snel opduiken en weer ondergaan om vervolgens als het even tegen zit een kwartier onder water te blijven. In ons geval leverde het een aantal prachtige platen op van oa ook de reusachtige staartvinnen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "belevenis"

  • profile image comment
    Door Nita92• geplaatst op 26 Oct 2012 | 14:24:31

    Mooie tip, we hebben ze in Canada gezien super

    Bericht aangepast op 10:09:31