Galapagos eilanden reisblogs

Met de verrekijker door Ecuador

Rhinos was er (tot 29 sep 2012) Gepost op 08 okt 124 reacties

Mijn eerste keer Zuid Amerika.. ik had eigenlijk geen idee wat ik ervan moest verwachten. Vooraf had ik al wel het een en ander gelezen en ik zag al wel dat er qua natuur een grote verscheidenheid is. Een ideale plek om een verrekijker uit te proberen, dat hebben wij dus ook gedaan.
Ecuador bestaat eigenlijk uit een aantal totaal verschillende gebieden. Zo heb je er stranden, bergen, paramo, nevelwouden, regenwouden en natuurlijk de Galapagos eilanden als apart gebied. Het gebied dat wij als eerste hebben bezocht ligt in de omgeving van Mindo, wat bekent staat om zijn nevelwouden en grote aantallen vogels die daar op afkomen. Natuurlijk uitgerust met verrekijker en camera om alle vogeltjes zo goed mogelijk te kunnen bekijken. Vooral de kolibrietjes waren erg aanwezig met hun mooie kleurtjes en vrolijke bromgeluid.
Na de nevelwouden hebben wij 4 dagen doorgebracht in het regenwoud, in het Napo Wildlife Center. Na een vlucht van Quito naar Coca en een boottocht van 2 uur bereikten wij de rand van het Yasuni national park. Het NWC ligt in dit park en aangezien het in het NP ligt mogen wij hier alleen per kano binnenvaren. De lodge ligt na ongeveer een uur varen aan een prachtig meertje midden in het park. Wat een andere wereld is dit. Hier kwam de verrekijker weer goed van pas om alle verstopte dieren op te kunnen sporen. Zo zagen wij de reuzenotter, Tayra, aras, miereneter, slangen, etc etc. Kortom, een schitterende plek.
Van de jungle vlogen wij door naar Galapagos. Vooraf had ik bedacht dat dit DE plek zou zijn voor de verrekijker. Nu zitten alle dieren hier echter zo dichtbij dat je eigenlijk geen verrekijker nodig hebt. Toch kwam de verrekijker erg goed van pas bij het zoeken naar walvissen vanaf de boot.
Als afsluiter zijn we nog naar de gletsjerrand van de Cotopaxi vulkaan geklommen. Weer een compleet andere omgeving, weinig begroeing en weinig dieren, maar wat een bijzonder landschap en wat een uitzichten.
Een verslag van een rondje door een fascinerend land met een fantastische verrekijker. De Svarovski verrekijker die wij mochten testen is licht, met een sterke opberghoes. Bij gebruik merk je meteen de kwaliteit. Hij kijkt rustig, is goed te gebruiken met een zonnebril op. Door de goede kwaliteit van de lenzen krijg je een rustig beeld ook met weinig licht. Het is jammer dat we hem weer terug moeten geven.

Rhinos Positie 617 (360 p.) Lid sinds 20-04-2012 Foto's en tips: 45 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Kolibrie bij Mindo
blogfoto nr. 2
Napo Wildlife Center, prachtige locatie met reuzenotters, wevervogels, hoatzins en schildpadden
blogfoto nr. 3
De Niet vliegende aalscholver. Deze vogel heeft bedacht dat vliegen niet meer nodig is en heeft zicht tgoegespitst op zwemmen.
blogfoto nr. 4
Zeeleguaan komt aan land.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoofdbreker Galapagos
0 5
Gepost op 19 juli
Ecuador Galapagos eilanden

Reacties bij deze blog

WKerkhof

Door: WKerkhof • Geplaatst op

Als ik dit lees, krijg ik helemaal de kriebels, hier wil ik ook naartoe. Wie weet aankomende zomer!

gerardmeuffels

Door: gerardmeuffels • Geplaatst op

Lijkt me een prachtig land en denk dat je er veel natuur, dieren en vogels zult zien en af en toe wat cultuur. De beschrijving is lovend en we verwachten veel van de reis die we in juni naar Ecuador en de Galapagoseilanden gaan maken.

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Wat een mooie reis door Ecuador en de Galapagos heb je gemaakt. Leuk om je ervaringen met de verrekijker te lezen.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Leuk verhaal.Ja,zonde dat die terug moet wij hebben er zelf eentje is echt het geld dik waard en genieten er heel vaak van.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.