Galapagos eilanden reisblogs

Hoofdbreker Galapagos

Rhinos bereidt zich voor Gepost op 19 jul 125 reacties

Het klinkt zo makkelijk.. even naar Galapagos. het viel mij echter knap tegen. Er is namelijk gewoonweg TEVEEL te kiezen.

Het begon ergens begin dit jaar, mijn vriendin en ik waren net terug uit Indonesië en wilden onze volgende trip alvast uitkiezen. Binnen een paar weken waren we eruit, we gaan naar Ecuador, met name de Galápagoseilanden spraken ons erg aan. Tickets geboekt en de rest zien we ter plekke wel. We wilden echter wel alvast de cruise vastleggen. In september blijken namelijk nogal wat boten voor onderhoud uit het water te zijn en we willen natuurlijk niet een van de hoogtepunten van het land overslaan omdat er geen plek is.

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb contact opgenomen met een kantoortje in Nederland en heb mijn wensen bij hen neergelegd. Een van de eerste vragen die ik terug kreeg was: wat is jullie budget?

Op een of ander manier had ik die vraag al verwacht. De eilanden staan natuurlijk ook niet bekend om hun lage bezoekprijzen. We hadden dus al een budget bepaald waarbinnen we willen blijven. Vakantie is leuk, maar we moeten de rest van het jaar ook leuke dingen kunnen blijven doen natuurlijk. Echter aan de keuze van je budget zitten wel wat dingen vast. Zo kan een goedkopere trip effect hebben op: de grote van het schip, de kwaliteit van het eten, de kwaliteit van de gids, het geluid van de boot, de benzinedamp in je slaaphut, de kans op zeeziekte.. etc etc. Hmm.. misschien dan toch maar iets oprekken dat budget?

Een van de eerste vragen na de bugetvraag die ik terug kreeg was: wat willen jullie zien? Goede vraag..zei ik, ik heb eigenlijk geen idee. Wat is er te zien?

Daar hebben we de tweede hoofdbreker.. de route.. Dat is nog niet zo makkelijk. Ik wist dat er variatie zat tussen de verschillende eilanden, maar de verschillen zijn ook best behoorlijk. En ja, als je de ene route neemt dan mis je toch wel dat speciale vogeltje, maar als je de andere neemt dan mis je die mooie snorkelplaats weer.. Wat kan kiezen toch moeilijk zijn.
Uiteindelijk, nadat we complete routes tot op de landingsplaatsen hadden vergeleken, waren we eruit. We pakken nu een mooie noordelijke route met onder andere Genovesa, Isabela en Fernandina.

We wisten nu dus wat we wilden en ook de boot hadden we al wel gekozen. Dus vroegen wij een offerte op. En aangezien we wisten welke boot en welke route wij willen hebben zijn we natuurlijk even gaan vergelijken. Je koopt een nieuwe fotocamera natuurlijk ook niet bij de eerste de beste. De verschillen waren toch best enorm te noemen. Uiteindelijk hebben we de boot geboekt via Nederlanders in Ecuador. Het verschil in prijs tussen hen en het Nederlandse bedrijf bedroeg maarliefst 500 euro per persoon.

Het kost wat tijd, maar ach we hebben weer wat om naar uit te kijken..

Rhinos Positie 610 (360 p.) Lid sinds 20-04-2012 Foto's en tips: 45 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Met de verrekijker door Ecuador
4 4
Gepost op 08 oktober
Ecuador Galapagos eilanden

Reacties bij deze blog

SimoneMutsaers

Door: SimoneMutsaers • Geplaatst op

Ha,

ik ben ook wel benieuwd naar de partij waarbij je hebt geboekt. Kan je me de naam mailen: simonemutsaers@hotmail.com

Dankjewel!

Door: • Geplaatst op

Beste Jeroen,

ik heb ook wel interesse in hetgeen jullie uitgezocht hebben... Als het wiel al uitgevonden is, hoef ik het niet opnieuw te doen :-)

Groet,
Nennien

Rhinos

Door: Rhinos • Geplaatst op

Saskia,
ik heb je een mail gestuurd.

Groeten Jeroen

saskiageenen

Door: saskiageenen • Geplaatst op

Beste Rhinos.
Heb je nog contactgegevens en n prijsindicatie van jullie reis naar de galapagos eilanden?
Je mag me ook een email sturen.
Saskia.geenen@hotmail.com
Ik kijk uit naar je reactie!
Groetjes Saskia

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk om te lezen. Heel herkenbaar

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.