Galapagos eilanden reisblogs

In de voetsporen van Darwin 2

Jelle51 was er(tot 23 nov 2007) Gepost op 28 feb 1021 reacties

Espagnola
Het begint net licht te worden als we wakker worden van geschreeuw, ORCA!! Wij snel uit bed, nou ja snel, dat gaat moeilijk als je boven in een kooi ligt. Voor de kust van Espanola zien we een groepje orca's die op zoek zijn naar een lekker hapje, in de vorm van een zeeleeuw. Ze zijn snel weer uit beeld en we gaan ontbijten, om vervolgens in te schepen voor een droge landing op het eiland Espagnola. Het is weer even opletten dat je niet op een jonge zeeleeuw gaat staan. Sommige zijn net geboren en liggen piepend aan het strand. De mannen walsen er soms gewoon over heen, want de hormonen vieren hoogtij, ze zijn op zoek naar vruchtbare vrouwtjes. Ook wij moeten opletten dat we niet worden geplet. Voor de kust liggen andere mannen met veel kabaal kenbaar te maken dat ze ook wel een wijfje willen. Wat een rot herrie produceren die beesten.


Espagnola herbergt veel vogels waaronder zeldzame. We maken een wandeling langs het strand en kijken ademloos hoe de blauwvoet boobies als torpedo's in het kristalheldere water duiken om te vissen. Verder natuurlijk veel bruine pelikanen. En erg leuk zijn de galapagos spotlijsters, Als wij even rusten om wat te drinken komen ze gewoon op je schouder zitten om water te schooien. Helaas voor hen, maar wij mogen ze geen water geven, om ze niet afhankelijk te maken van de toeristen. Na de lunch brengen we een bezoek aan de andere kant van het eiland, waar de blauwvoet boobies nestelen. Parmantig paraderen de mannen met hun blauwe platvoeten voor de dames, een koddig gezicht en hoe blauwer de voeten, zoveel te meer sjans. Maar och één man heeft groene voeten en zit zich te schamen in een hoekje, hij heeft weinig sjans. Ik vind het prachtige vogels, net als de masker boobies, die hier ook nestelen. Als we doorlopen horen we een krijsend geluid en zien een stel roodsnavel keerkringvogels vliegt razend snel voorbij. MOOI!! Ik draai mij om en op nog geen meter afstand zit een galapagos buizerd op een steen, als dit geen paradijs is dan is het nergens meer. Als toetje lopen we tussen de grote Albatrossen door. Er zijn nog een paar kuikens maar de meeste zijn al uitgevlogen.

Floreana
's avonds weer aan boord varen we op hoge snelheid naar het volgend eiland, we nemen een reistablet in want de golven zijn behoorlijk. We kunnen geen wijntje drinken want dat schud gelijk uit het glas. Alle gasten aan boord gaan om 8 uur al slapen. Als we wakker worden liggen we voor de kust van Floreana. Nog voor het ontbiijt gaan we aan land om naar een postbus te gaan waar je karten achter kan laten die door volgende bezoekers worden meegenomen en op het juiste adres bezorgt. Onderweg daar hen zien we grote Galapagos zeeschildpadden over het strand kruipen om hun eieren te leggen. Rondom het eiland zijn verschillende kleine eilandjes en hier ga ik snorkelen, Het onderwaterleven is zo mooi dat je soms vergeet adem te halen en dat is niet slim met een snorkel op en als er dan ook nog een enorme stroming is, dan is het niet leuk meer. Ik zwaai naar de gids maar die zit te suffen. Een reisgenoot is helemaal afgedreven en bijna uit zicht. Ik hang ondertussen aan een rots maar er zitten vlijmscherpe schelpen op. Gelukkig is er een Amerikaanse boot die ons ziet. Onze gids krijgt geweldig op zijn kop en haalt ons snel binnen. Terug op de friendship varen we gelijk door naar Bartelome Island.

Nog enkele eilanden.
Genietend op het dek, zit ik wat te suffen, totdat mijn oog valt op iets wat uit zee opspringt, het zijn roggen die hoog boven het water uit komen. Verder en school pinguins. Tegen de avond zijn we bij Bartalome en gaan voor anker. De volgende ochtend verkennen wij dit eiland, waar prachtige uitzichten zijn, aan de ander kant van het eiland stuiten we op een school witpunthaaien. We kunnen er gewoon tussen gaan staan, want ze zijn niet gevaarlijk zegt men!! De laatste ochtend van onze eilandtour bezoeken we Seymour Norte. En zien de grote fregatvogel, met zin enorm opgeblazen krop, vuurrood om de wijfjes te lokken. Ook veel blauwvoet boobies en ander vogels en grote leguanen. Vervolgens op weg naar het vliegveld, mijn droom is uitgekomen. De Galapagos eilanden PRACHTIG!!


Jelle51 Positie 92 (17875 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2212 Blogs: 38 Fans: 37

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Albatros
blogfoto nr. 2
zee leguaaan
blogfoto nr. 3
Galapagos buizerd
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Reis door Arunachel Pradesch 2
3 10
Gepost op 28 maart
India Noordoost India
Tocht door Arunachal Pradesh
4 10
Gepost op 27 februari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Ja, dat moet daar echt een paradijsje voor je zijn geweest.. Een lekker leesbaar geschreven verhaal...
Ik ga gauw mijn eigen verslag weer eens opzoeken, maar eerst op zoek naar jouw deel 1.

ChantaldeKoning

Door: ChantaldeKoning • Geplaatst op

Wat een prachtige omschrijving, lijkt ons helemaal geweldig. Misschien reizen we volgend jaar die kant wel op, dan kom ik zeker bij je terug voor nuttige tips. Als je je verhaal leest krijg je er helemaal zin in.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Zeer indrukwekkend. Wat een ultieme belevenis moet dit zijn. Prachtig pakkend geschreven, met je mee op reis. Klinkt bijna al een overload aan natuurpracht. Heb je wel verwerkingstijd tussendoor?

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Leuk te lezen en je kon je hart helemaal op halen aan al die mooie vogels. Ik vind het nu wel erg jammer dat ik de Galapagos niet aan gedaan heb tijdens mijn maand backpacken door Ecudor. Gefeliciteerd Jelle met de benoeming van deze week blog.

dtijms

Door: dtijms • Geplaatst op

Erg mooie blog, gefeliciteerd met je blog van de week en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.