Galapagos eilanden reviews

Schrijf als eerste een review!
9
Ecuador Galapagos eilanden
Herrie was hier 15 mrt 2018
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Ecuador Galapagos eilanden
Anouk was hier 15 mrt 2018
De Galapagos, ik had er al veel positiefs over gehoord, dus mijn verwachtingen waren hoog. Soms kan het dan tegenvallen, als je te hoge verwachtingen hebt gespannen. Echter zodra je voet op de Galapagos eilanden zet, dan beland je in een magische wereld waar mens en dier zo goed samen leven, maar toch apart. Overal waar je kijkt zie je dieren, van zeehonden tot haaien, van 'Blue footed boobies' tot de grootste schildpadden die je ooit hebt gezien. In de haven wordt je ontvangen door de zeehonden die lekker op de bankjes liggen te zonnen, en je moet een beetje zigzaggen om de marine iguanas niet voor de voeten te lopen. Ik heb een week lang de lach niet van mijn gezicht kunnen halen en ieder dier dat je ziet blijft bijzonder. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers of de fanatieke hiker heeft het eiland iets te bieden, huur een fiets en ontdek het eiland of doe een hike naar de grootste nog actieve vulkaan. Het heeft iets magisch. Ik raad aan vooral zelf te gaan eilandhoppen omdat je op deze manier zelf kan bepalen wat je wilt zien en hoelang je er wilt blijven. De ferries zijn een prima manier om van het ene naar het andere eiland te gaan. In mijn reis van 4 maanden door Zuid Amerika was dit het absolute hoogtepunt en deze trip naar de Galapagos zal ik dan ook niet snel meer vergeten. Het was een magische ervaring!
Regio
  • unieke natuur
  • heel veel wildlife
  • steeds toeristischer
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Deze flamingo's zijn te vinden bij Puerto Villamil. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanuit de hoofdstraat van Isla Isabela. Het is een leuke wandeling waar je naast flamingo's enkele leguanen kan spotten.
Regio
  • veel flamingo's
  • veel rommel
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Een snorkeltocht bij las tintoreras is een aanrader. Gedurende de tocht zijn we met acht personen op stap gegaan. Hierbij hebben op een nette afstand de pinguins mogen bewonderen. Daarnaast heb ik zeeschildpadden gezien, prachtige vissen en natuurlijk heb ik haaien gespot. In het water zijn het net eenden. Het is onvoorstelbaar dat deze magische wezens hier rond zwemmen.
Regio
  • geweldig veel wildlife
  • soms een sterke stroming
Review geplaatst op 2017-04-24
9
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Het is een prachtige locatie waar tientallen schildpadden vrij rondlopen. Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, is het er behoorlijk rustig. Hierdoor kon ik optimaal genieten van de schilpadden in de natuur.
Regio
  • Er staan verschillende leuke weetjes op borde
  • geen verkoop van water
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
De zeeleeuwen van Isla Isabela zijn een attractie opzich. Ze liggen overal waar je kijkt. In het water zijn ze ontzettend speels, maar als je op het land zijn dan zijn ze zeer dominant. In de avond komen ze de pier op en lopen ze luid keels rond.
Regio
  • prachtige zeeleeuwen
  • soms druk met boten
Review geplaatst op 2017-04-23
9
Ecuador Galapagos eilanden
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Ecuador Galapagos eilanden
Fransvdg was hier 01 aug 2016
Als je ooit naar Ecuador toe gaat, spaar dan nog even door en kies ook voor een bezoek aan de Galapagoseilanden. Iedereen die van dieren en planten houdt zal daar heel enthousiast vandaan komen. Wat mij zelf het meest opviel is het feit dat de dieren de mens niet of nauwelijks als bedreiging zien. We konden met een groep van acht fotograferende toeristen bijvoorbeeld heel dicht bij een blauwpootgent (booby) komen, die onverstoord op een rots bleef zitten. Op stranden en in de oceaan kun je ook heel dicht bij zeeleeuwen en leguanen komen. Ze vluchten echt niet voor je. Sterker nog: ik ben tijdens een avondwandeling door het stadje Puerto Baquerizo Moreno, op het eiland San Cristobal, op straat weggejaagd door een zeeleeuw. Hij vond het niet nodig dat ik een foto van hem kwam maken...En dan zijn er natuurlijk de beroemde reusachtige landschildpadden. Charles Darwin ontwikkelde mede door studie over deze dieren zijn evolutietheorie. Voor Lonesome George ben je helaas te laat, hij is als laatste schildpad van het eiland Pinta op ruim 100 jarige leeftijd zonder nageslacht overleden. Maar gelukkig zijn er nog genoeg schildpadden op de andere eilanden overgebleven. Een uitgekiend fokprogramma houdt die soorten in stand. Op veel plekken heb je een gids nodig en dat is maar goed ook, want zo blijft de toeristenstroom redelijk onder controle. Als je naar een ander eiland verkast, wordt je bagage gecontroleerd en verzegeld. Ze willen voorkomen dat je iets uit de natuur mee smokkelt.
Regio
  • Heel interessante fauna en flora
  • Genoeg zwem- en snorkelmogelijkheden
  • Mooie excursies per boot en op het land
  • Houd rekening met extra belastinggeld
  • Het kan er ook regenen en mistig zijn
  • In de plaatsen wordt het al toeristischer
Review geplaatst op 2016-10-04
10
Ecuador Galapagos eilanden
De Galapagos, ik had er al veel positiefs over gehoord, dus mijn verwachtingen waren hoog. Soms kan het dan tegenvallen, als je te hoge verwachtingen hebt gespannen. Echter zodra je voet op de Galapagos eilanden zet, dan beland je in een magische wereld waar mens en dier zo goed samen leven, maar toch apart. Overal waar je kijkt zie je dieren, van zeehonden tot haaien, van 'Blue footed boobies' tot de grootste schildpadden die je ooit hebt gezien. In de haven wordt je ontvangen door de zeehonden die lekker op de bankjes liggen te zonnen, en je moet een beetje zigzaggen om de marine iguanas niet voor de voeten te lopen. Ik heb een week lang de lach niet van mijn gezicht kunnen halen en ieder dier dat je ziet blijft bijzonder. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers of de fanatieke hiker heeft het eiland iets te bieden, huur een fiets en ontdek het eiland of doe een hike naar de grootste nog actieve vulkaan. Het heeft iets magisch. Ik raad aan vooral zelf te gaan eilandhoppen omdat je op deze manier zelf kan bepalen wat je wilt zien en hoelang je er wilt blijven. De ferries zijn een prima manier om van het ene naar het andere eiland te gaan. In mijn reis van 4 maanden door Zuid Amerika was dit het absolute hoogtepunt en deze trip naar de Galapagos zal ik dan ook niet snel meer vergeten. Het was een magische ervaring!
Regio
  • unieke natuur
  • heel veel wildlife
  • steeds toeristischer
Review geplaatst op 2016-09-23
10
Ecuador Galapagos eilanden
WKerkhof was hier 01 aug 2015
De Galapagos eilanden zijn voor elke liefhebber van wildlife en natuur een must-see! Met een cruise van 5-8 dagen heb je heel wat mooie plekken gezien, maar nog lang niet alles. Ieder eiland heeft zijn eigen specifieke bestaansvormen, dieren die soms alleen op dit eiland voorkomen of een eilandengroep. Zelfs de alom aanwezige zeeleguanen hebben op ieder eiland hun eigen kenmerken. De cruise boten moeten zich aan strenge regels houden om de natuur niet teveel tot last te zijn, grotere boten mogen op sommige plekken zelfs niet aanmeren! Niet alleen is dit goed voor de vegetatie en de dieren die er wonen, voor ons als toeristen ben je daardoor ook vaak alleen op het eiland. De ontmoetingen met de dieren van de Galapagos is echt uniek, nergens ter wereld kun je zo dichtbij komen! Hou je van snorkelen of duiken? Dan is ook dit een paradijsje, elke dag is er gelegenheid om het water in te gaan en deze mooie wondere wereld te bekijken. De eilanden bieden ook genoeg variatie in landschappen je vind er dichte tropische bossen, grote vulkanen (sommige nog regelmatig actief) en mooie stranden...
Regio
  • Bijzondere en unieke dieren en vegetatie
  • Kans om heel dichtbij te komen
  • Veel variatie in dieren en landschappen
  • Prachtige onderwaterwereld
  • Erg duur
  • Steeds toeristischer
Review geplaatst op 2016-10-26
10
Ecuador Galapagos eilanden
vulture1960 was hier 01 nov 2013
We brachten 5 nachten door op een boot. Meestal wordt er 's-nacht gevaren. Overdag doe je verschillende eilanden aan, om te wandelen of om te snorkelen. Het is een unieke ervaring omdat je zowel onderwater als bovenwater erg close met de beesten bent. Je mag het wild naderen tot op 2 meter. Je vindt er ook enkele unieke exemplaren die alleen op die eilanden voorkomen. Er is een strak schema. Je doet en ziet veel. Je wordt erg goed verzorgd. Een onvergetelijke ervaring. Het bezoek op de eilanden wordt gereguleerd. Er zijn dus wel andere toeristen, maar nooit in hordes.
Regio
  • close met het wild
  • mooie flora en fauna
  • avontuurlijk
  • je hebt het Columbusgevoel dat je ontdekkings
  • prijs
Review geplaatst op 2016-12-24