Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Galapagos eilanden

Galapagos eilanden
Ecuador
Roosmans

Vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden

Hola!

Eerste week zit erop. Heftig en totaal anders als ik had verwacht maar het heeft ook wel weer iets. Ik werd opgehaald op het vliegveld en vanuit daar naar Jatun Sacha gebracht, het research station waar ik 1 maand ga wonen. Na 3 kwartier achter in een truck op zandpaden kwam, vol blauwe plekken en jetlag, aan. Beetje jammer was dat er niemand anders was omdat alle vrijwilligers elk weekend naar de stad gaan, San Cristobal. Op het terrein, midden in het bos, heb je de keuken en eethoek, alles is open, gewoon wat hout als een dak en dat is het. Ik zal wel wat foto´s uploaden als ik wat sneller internet heb. Ik slaap in het nieuwe huis, wat wel heel lekker is. Een groot balkon met 8 hangmatten en door de jungle kijk je uit op de oceaan. Ik heb nergens bereik, geen warm water en ook amper verlichting, heeft wel iets.

Het werk is heel anders en ook wel wat minder leuk als ik had verwacht. Het is voornamelijk bomen planten en compost in zakjes doen om er vervolgens koffie bonen in te doen. En dat allemaal met 38 graden en in de volle zon. Er zijn vooral heeeeeeeeeeeeeeeel veel muggen, en met veel bedoel ik echt veel. Je moet je de hele dag insmeren met deet en tijdens sommige werk projecten krijg je ook zo´n kap op je hoofd tegen de muggen. Ik zit echt helemaal onder de muggen bulten. Had niet verwacht dat muggen echt zo´n probleem kunnen zijn, maar ze zijn behoorelijk vervelend. Zeker als je donkere kleren aan hebt zwermen ze non stop om je heen.

Ik zit nu even in een internet cafetje want ook mijn telefoon heeft het begeven. Ik zou graag zeggen dat hij door een zeeleeuw is opgegeten of een ander mooi verhaal, maar hij is gewoon in de wasbak gevallen..

Ik ga zondag tot en met zaterdag samen met 3 andere vrijwilligers eiland hoppen. We biljven de eerste 3 dagen op Santa Cruz en nemen vanuit daar dag trips, en de laatste 2 dagen op Isabella, waar de dolfijnen, flamingo´s en pinguins zijn. Hier op San Cristobal liggen de zeeleeuwen gewoon in de speeltuin en op de bankjes langs de boulevard, heel gaaf!

Ik hoop dat in Nederland alles goed gaat, ben nogal afgezonderd hier maar dat is ook wel heerlijk, elke avond beetje kaarten in de hangmatten en iemand die gitaar speelt zonder dat er elke keer weer een telefoon begint te trillen.