Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Galapagos eilanden

Galapagos eilanden
Ecuador
WKerkhof

The mysteries of.... The Galapagos

De eerste avond aan boord van de Aida Maria, die ons komende dagen rond de eilanden van de Galapagos gaat varen, bekijkt ons kleine groepje van 5 de film: 'Unsolved Murder Mystery: The Galapagos Affair'. Een boeiende film/documentaire over de verdwijning en dood van de weinige bewoners die op het eiland Floreana woonden:

....""Friedrich Ritter en Dore Strauch zoeken het avontuur op en vestigen zich in 1929 op het toen onbewoonde eiland Floriana. Door hun harde werk bouwen ze een klein paradijsje voor zichzelf in alle eenzaamheid. Er komen wel eens mensen op bezoek, maar het harde leven jaagt de meeste al snel weer weg. Maar in 1931 komt Heinz Wittmer met zijn gezin en ook zij vestigen zich permanent op het ruige eiland. De families leven hun eigen leven en hebben weinig met elkaar vandoen, totdat...niet lang daarna de knappe Baroness" Eloise Wehrborn de Wagner-Bosquet ook op het eiland komt wonen met haar 2 Duitse 'Lovers'
Deze flamboyante dame trekt een hoop bezoekers naar het eiland en de eerdere bewoners zijn daar op z'n zachts gezegd niet blij mee. Vooral de zonderling Dr. Ritter kan er helemaal niet mee omgaan...
Op een dag verdwijnen de Barones en een van haar vriendjes, om nooit meer terug te zien. Het andere vriendje vertrek in de haast van het eiland samen met een Noorse schipper, ook van hen wordt een tijdje niks gehoord, totdat zij gemummificeerd worden gevonden op het eiland Marchena, weer is hier geen verklaring te bedenken hoe dit kon gebeuren.
Het vreemde verhaal stopt hier niet, want in datzelfde jaar laat Dr. Ritter het leven door een vermeende voedselvergiftiging (het eten van een slechte kip zou hem fataal zijn geworden, hoewel hij vegetarisch was...)
Deze grote mysteries zijn nooit opgelost... De enige die op Floreana zijn gebleven is de Wittmer familie, die later goed heeft kunnen profiteren van het groeiende toerisme""....

Een paar dagen kregen wij te maken met onze eigen 'Galapagos mysterie'.

In de haven van Santa Cruz wordt ons groepje aangevuld met een gezin van 4 en een jong stel. Gezellige drukte maar de boot heeft nog enkele plaatsen. Tijdens het avondeten wordt er een last-minute bookster uit Californië met de watertaxi afgezet. Ze eet mee, krijgt een rondleiding en uitleg over wat haar de komende dagen te wachten staat. Ze lijkt een stoere en gezellige meid, dus echt een leuke aanwinst voor de groep!

Na het eten is er tijd om nog even terug aan land te gaan en ook Anna gaat mee. We spreken af om 21.00 uur bij de pier om opgehaald te worden. Wie het later wil maken kan altijd met een taxi-bootje terug naar onze boot.
Om 21.00 uur staan we allemaal braaf te wachten, alleen Anna is er nog niet, maar ach, die jonge meid is vast nog even een kroegje ingedoken, die zien we morgenvroeg vast wel weer...

Midden in de nacht varen we uit en als we de volgende ochtend wakker worden zijn we op een nieuwe bestemming. In onze wetsuits staan we klaar voor een vroege plons in de wondere-onderwaterwereld van de Galapagos.
Iedereen is aanwezig, behalve Anna, alweer.... Waar zou die meid uithangen, er wordt druk gespeculeerd...

Ook Ruben (de gids) vraagt zich af waar Anna gebleven is. Niemand heeft sinds gister avond iets van haar gehoord, en ook heeft ze niet in haar bed geslapen... Ook de bemanning heeft haar niet meer gezien sinds het tochtje naar het vasteland de vorige avond.
Verder navraag bij haar kamergenote brengt een beetje opheldering: haar koffer is ook verdwenen.... We hopen maar dat ze laat is teruggekomen met een taxi-bootje, haar biezen heeft gepakt om vervolgens weer terug te keren naar het vaste land!

De verdwijning van Anna zal altijd een groot raadsel voor ons blijven, maar we denken dat de kleine boot, de krappe cabin die ze moest delen met een oudere dame en het feit dat ze toch wel aangaf veel last van zeeziekte te hebben (al tijdens het eten toen de boot stillag) haar heeft doen besluiten haar biezen te pakken en terug naar het vaste land te gaan. Een ding is zeker, er is nog genoeg over gepraat en gespeculeerd de laatste 5 dagen van onze trip!

Wij hadden ons eigen mysterie op de Galapagos eilanden, alhoewel, het toeval wil, dat we Anna de laatste dag in een grote bus zagen zitten vol Amerikaanse toeristen..... Wat er ook gebeurd is, gelukkig geen onopgeloste verdwijning extra op het eiland!