Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Galapagos eilanden

Galapagos eilanden
Ecuador
WKerkhof

Eilandhoppen, keuzestress….

We zijn eruit, we gaan deze zomer naar Ecuador. Na enige navraag te hebben gedaan, ook hier op de site, moest het lukken qua budget en tijd. Dus meteen een ticket geboekt.

Maar dan… de invulling…

Dat we naar de Galapagos wilde was een ding wat zeker was. Met een boekje, een landkaart en info op internet kom je een heel eind dacht ik. Ook hebben we de serie van de BBC (Amazing Earth, Galapagos) met een notitieblokje op schoot aandachtig bekeken. Een prachtige serie waardoor we alleen nog maar meer zin krijgen in deze reis!

En dan is het keuzes maken. Wat zijn er veel mooie en bijzondere eilanden… Alles lijkt geweldig en je wilt natuurlijk zo veel mogelijk zien. Iedereen noemt een ander eiland als top eiland, dus ook dat maakt kiezen er niet makkelijker op.

Keuzes maken lijkt onmogelijk, dus besluiten we 1 eiland te kiezen waar we zeker naartoe willen en de rest van de aangeboden routes af te laten hangen. Genovesa wordt het eiland waar we zeker naartoe willen. We maken dit duidelijk aan twee reisbureau's (Gespecialiseerd in Galapagos en Ecuador) en wachten vol spanning wat er uit de bus komt….

Drie offertes later, is er geen een passende cruise qua budget, route of tijd. Augustus schijnt top-seizoen te zijn en veel cruises zijn al volgeboekt… Ook Genovesa lijkt niet makkelijk door de ligging en de harde wind waardoor niet alle kleine boten dit eiland in deze maand aan kunnen doen.
Alle eilanden nog maar eens goed bekeken en een nieuwe aanvraag gedaan bij een van de reisbureaus. Na een snelle reactie en telefonisch contact hebben we besloten de terugvlucht wat om te boeken zodat we toch de meest passende route kunnen nemen bij onze wensen. En nog een voordeel, qua budget moet deze ook gaan lukken!

Eindelijk is dan vandaag onze cruise vastgezet, de vluchten van en naar het eiland worden ook geregeld! We gaan 8 dagen eilandhoppen met de Aida Maria. Waar we ook belanden en welke eilanden we ook gaan bewonderen, ik kan nu al niet wachten tot het augustus is!