Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Een onvergetelijke verjaardag!

Galapagos eilanden
Ecuador
Vulture1960

Een onvergetelijke verjaardag!

Ik wordt gewekt door de felicitaties van mijn meisje. Zij is uit haar bunk naar beneden afgedaald. Ze heeft geen cadeautje kunnen kopen, maar dat vind ik niet erg. We drijven op zee voor de Galapagos eilanden. Ze kruipt tegen mij aan en blijft nog even liggen. Ik geniet van haar warmte en aanwezigheid! Ik bedenk wat de dag voor mij in petto heeft. De pret begint om 07.00 uur. Bij het ontbijt wordt er voor mij gezongen en wordt ik gefeliciteerd door mijn medereizigers. Niet echt mijn moment. Ik houd er niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan. Maar daarna…………

Om 08.00 zetten we voet op Española Island bij Gardner Bay. We hebben een „natte landing”. We maken daar een strandwandeling. Het is van dat mooie witte zand. We genieten van de vele zeehondjes, mockingbirds, crabjes en een aantal mooie Zeeleguanen. Mijn speciale aandacht heeft een bruine pelikaan die aan het vissen is. Opstijgen vanuit het water, rond cirkelen en dan een duik nemen om een visje te verschalken. Ik maak veel foto’s maar het wil niet lukken om op het juiste moment af te drukken. Maar het is wel een prachtig schouwspel. Om 09.30 zijn we weer terug aan boord.

We maken ons klaar om te gaan snorkelen. We varen met de dinghy naar Gardner Islet. Onderwater is het ook weer genieten. Een zeehond zwemt om ons heen. Ik heb een close encounter. Het is echt genieten. Veel zeesterren, koraal, een school kleine rode visjes, en een school gele vissen zwemmen aan ons voorbij! Ik spot ook nog een murene. Ook zien we een vrij grote zwarte manta rog, die onder een grote rots ligt. De tijd vliegt voorbij. Je komt ogen tekort om dat moois te aanschouwen. We varen terug naar het jacht „Guantanamera”, waar wij mee reizen gedurende ons verblijf van 5 dagen/4 nachten op de Galapagos eilanden. Na deze actieve ochtend smaakt de lunch voortreffelijk.

Om 14.00 werden wij weer bij de Dinghy’s verwacht. We gaan een „Rocky trail” wandelen. We hebben een droge landing op Suarez point. Het begint gelijk al weer goed. Ik kan een Lava Lizzard, die zijn tong, uitsteekt mooi op de foto zetten. Ook kamen we al snel een de „Galapagos Havik” tegen. Waar ze in Nederland direct wegvliegen, lijkt het net alsof ze hier als een volleerd model voor je poseren! We beginnen aan een stukje klimwerk om op een mooi uitzicht punt te komen. Maar dat is niet het enige wat we zien. Een grote pluizige vogel zit op een nest. Het is een baby albatros. Mijn hart maakt een sprongetje van vreugde! We zien nog veel meer albatrossen. We zien ze waggelend een dansje uitvoeren, we zien er een die na een lange aanloop opstijgt een rondje cirkelt en weer netjes voor mijn lens komt aanvliegen. Gelukkig weet ik nu wel op het juiste moment een foto te maken. Wat een mooie vogels zijn dat toch. We zien nog o.a. de Nazca booby en een blue-footed booby op een nest. Veel te snel is ook deze mooie wandeling weer voorbij. Om 16.30 zijn we weer terug op de Guantanamera.

We worden ontvangen met een lekker vers vruchtensapje en een lekker snack. We bekijken de gemaakte de foto’s samen met onze medereizigers en genieten van het zonnetje , en de zonsondergang op het dek van de boot. Om 18.30 worden we door Xavier, onze gids gebriefd over wat we morgen allemaal gaan doen. Nog even goed opletten dus. Want je wil niet met de verkeerde schoenen klaar staan of je zwembroek vergeten. Om 19.00 uur hebben we het gezamenlijke diner. Het smaakt weer voortreffelijk. Onze innerlijke mens wordt hier aan boord goed verzorgt. We genieten nog na van alweer zo’n mooie dag. Om 21.15 zoeken we onze hut op. Moe, maar erg voldaan lag ik na een paar minuten al te snurken.

Mijn 53e verjaardag, een dag om echt nooit meer te vergeten! Met dank aan mijn meisje en de Galapagos eilanden.

P.s. ik had dit jaar al mijn collega’s en familie uitgenodigd om mijn verjaardag te komen vieren bij ons op de Galapagos. Niemand is gekomen. Onbegrijpelijk toch?

Foto's

da8b3.jpg
da8b3.jpg
Vulture1960
cf5ae.jpg
cf5ae.jpg
Vulture1960
39585.jpg
39585.jpg
Vulture1960
da8b3.jpg
da8b3.jpg
Vulture1960