Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Met de verrekijker door Ecuador

Galapagos eilanden
Ecuador
Rhinos

Met de verrekijker door Ecuador

Mijn eerste keer Zuid Amerika.. ik had eigenlijk geen idee wat ik ervan moest verwachten. Vooraf had ik al wel het een en ander gelezen en ik zag al wel dat er qua natuur een grote verscheidenheid is. Een ideale plek om een verrekijker uit te proberen, dat hebben wij dus ook gedaan.
Ecuador bestaat eigenlijk uit een aantal totaal verschillende gebieden. Zo heb je er stranden, bergen, paramo, nevelwouden, regenwouden en natuurlijk de Galapagos eilanden als apart gebied. Het gebied dat wij als eerste hebben bezocht ligt in de omgeving van Mindo, wat bekent staat om zijn nevelwouden en grote aantallen vogels die daar op afkomen. Natuurlijk uitgerust met verrekijker en camera om alle vogeltjes zo goed mogelijk te kunnen bekijken. Vooral de kolibrietjes waren erg aanwezig met hun mooie kleurtjes en vrolijke bromgeluid.
Na de nevelwouden hebben wij 4 dagen doorgebracht in het regenwoud, in het Napo Wildlife Center. Na een vlucht van Quito naar Coca en een boottocht van 2 uur bereikten wij de rand van het Yasuni national park. Het NWC ligt in dit park en aangezien het in het NP ligt mogen wij hier alleen per kano binnenvaren. De lodge ligt na ongeveer een uur varen aan een prachtig meertje midden in het park. Wat een andere wereld is dit. Hier kwam de verrekijker weer goed van pas om alle verstopte dieren op te kunnen sporen. Zo zagen wij de reuzenotter, Tayra, aras, miereneter, slangen, etc etc. Kortom, een schitterende plek.
Van de jungle vlogen wij door naar Galapagos. Vooraf had ik bedacht dat dit DE plek zou zijn voor de verrekijker. Nu zitten alle dieren hier echter zo dichtbij dat je eigenlijk geen verrekijker nodig hebt. Toch kwam de verrekijker erg goed van pas bij het zoeken naar walvissen vanaf de boot.
Als afsluiter zijn we nog naar de gletsjerrand van de Cotopaxi vulkaan geklommen. Weer een compleet andere omgeving, weinig begroeing en weinig dieren, maar wat een bijzonder landschap en wat een uitzichten.
Een verslag van een rondje door een fascinerend land met een fantastische verrekijker. De Svarovski verrekijker die wij mochten testen is licht, met een sterke opberghoes. Bij gebruik merk je meteen de kwaliteit. Hij kijkt rustig, is goed te gebruiken met een zonnebril op. Door de goede kwaliteit van de lenzen krijg je een rustig beeld ook met weinig licht. Het is jammer dat we hem weer terug moeten geven.

Foto's

0cd7e.jpg
0cd7e.jpg
Rhinos
3dab9.jpg
3dab9.jpg
Rhinos
43038.jpg
43038.jpg
Rhinos