Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

In de voetsporen van Darwin.

Galapagos eilanden
Ecuador
Jelle51

In de voetsporen van Darwin.

Onze reis door Ecuador van bijna drie weken is omgevlogen, nu gaan we op weg naar de Galapagos eilanden. Ik ben opgewonden, want eindelijk komt een jongensdroom uit. Al mijn hele leven zei ik, dat ik als ik rijk zou zijn de Galapagos eilanden wil bekijken. Eerst een uurtje vliegen naar Baltra en met een bus verder naar de haven, waar de Friendship, onze boot klaar ligt. In de haven worden we verwelkomd door de eerste zeeleeuwen, die overal liggen, favoriete plek: een bank bedoeld voor toeristen. Weten die beesten veel!

Als we zijn ingescheept, ha,ha wij hebben een buitenhut aan dek varen we gelijk uit naar de andere kant van het eiland om een wet landing te maken. Het zand is prachtig wit en overal ligt zwarte lava. Hierop krioelt het van de Sally Lightfoot krabben, die met hun knaloranje kleur prachtig afsteken tegen het zwarte lava. We wandelen een stuk langs het strand en overal om ons heen is leven, vooral veel fregatvogels en pelikanen, die duidend naar vis een wervelende show op voeren. In een zoet water meertje staan prachtige flamingo's we kunnen er zeer dicht bij komen. Als ik me omdraai sta ik oog in oog met een enorme reiger. Na de wandeling komt nog een verrassing, de onderwatergedeelte van de Galapagos. Ontzettend mooi zoveel vissen en zeeleguanen, die de rotsen onder water af grazen. Terug op het schip staat de bemanning ons op te wachten met allerlei lekkernijen. Het paradijs is kompleet.

Santa Cruz Island
Is de volgende ochtend onze bestemming, we komen na een nacht varen vroeg aan op het eiland. Het is een groot eiland en het minst mooie, omdat het is bewoont. We gaan het Darwin centrum bezoeken om vervolgens op zoek te gaan naar de galapagosschildpad, nou die zijn niet over het hoofd te zien hoor. Als zo'n beest helemaal gestrekt staat is het net zo groot als mijn ega. Tijdens een wandeling door het bos, veel vogels vooral Darwin vinken. Tegen de avond zijn we wer terug aan boord. Als we aan dek komen zien we de Fregatvogels bekvechtend vliegen tegen een lucht met ondergaande zon.

Santa Fé

Een klein eiland, droog door, maar vol, we willen aan land, maar het is bijna onmogelijk zoveel zeeleeuwen liggen er aan de kant en ze gaan geen stap opzij. Naast de zeeleeuwen broeden een paar koppels zwaluwstaart meeuwen. Ook de santa Fé landleguaan zien we in grote getale, deze soort is anders dan op de andere eilanden. Wandelend door een cactusbos bereiken we de ander kant van het eiland. Hier is een natuurlijke baai waar je rustig kan snorkelen. En spelen met de zeeleeuwen. Als ik in het water ben, dagen die beesten je uit om met ze te spelen. Ze zwemmen als jonge honden om je heen je en duiken onder je door en komen vlak naast je zwemmen met blaffende geluiden. Wat een leuke beesten. Helemaal gelukkig gaan we eer aan boord, waar we een lekker glas wijn drinken voor het eten, wat zal de dag van morgen weer brengen.

Foto's

0d2e3.jpg
0d2e3.jpg
Jelle51
c753c.jpg
c753c.jpg
Jelle51